Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E431 Polyoxyethylene stearate /Полиоксиетилен стеарат/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E431 Polyoxyethylene stearate /Полиоксиетилен стеарат/ Стабилизатор

E431 Полиоксиетилен  стеарат принадлежи на групата на стабилизатори, т.е. добавки, които са в състояние да поддържат последователността и вискозитетът на крайния продукт за консумация.

Съставът на хранителната добавка определя характеристиките и свойствата на стабилизатор E431 полиоксиетилен  стеарат, който се отнася до съединения от синтетичен произход.

Той има структура, подобна на масата на восък, с леко горчив вкус и аромат.

Добавката обичайно  се използва  като емулгатор  - улеснява  процеса на производство на различни емулсии.

 Най-често са използвани тези емулсии, които са направени на водна основа с добавена мазнина.
Всички емулгатори (включително E431) са повърхностно активни вещества, т.е. органични съединения, които са специфични атомни групи.

Полиоксиетилен стеарат  може да се използва за млечни емулсии, основната цел на които е да пои телета.

Нещо повече, в хранително-вкусовата промишленост добавката обикновено се използва при производството на  хлебни и сладкарски изделия, дъвки, супи и готови сосове и подправки.
Добавя се
в емулсии на базата на мазнини, както и сметана и други храни на базата на мляко.В момента, добавката е забранена в повечето страни, с производството на диетични и бебешки храни, тя също няма разрешение.

 Това се дължи вероятно на вредите на стабилизатор  E431 полиоксиетилен стеарат, което се идентифицира в хода на многобройни научни изследвания. Както се оказваа, присъщо е канцерогенно вещество, което е изпълнено с появата на рак.

Съществуват  случаи на тежки алергични реакции и дразнене на лигавиците.

Ето защо експертите препоръчват да не се консумират храни, в които се състои добавка E431, за хора, които страдат от заболявания на стомаха, червата и метаболитни нарушения.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс