Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E421Manithol /Манитол/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E421Manithol /Манитол/ Стабилизатор

Химичните свойства на стабилизатор  E421 Манитол позволяват използването на биологично активното съединение не само за производството на храни, но и за химически цели и в преработвателните индустрии.

В своята структура и свойства на стабилизатор E421 на манитол е безцветно кристално вещество, което се различава леко със сладък вкус и без ясно изразен мирис.

Манитол E421 е използван при производството на взривни вещества, както и лакове, бои, смоли и други повърхностно активни химични съединения.

 Стабилизаторите включително E421 се използват, за да се поддържа желаното ниво на вискозитет и запази оригиналната структура на крайния продукт за консумация.

 Стабилизатор E421 Манитол  има  широк спектърна на приложение, така че съединението се използва като заместител на захарта.
Може да се намери в състава на диетичните храни.

Манитол-ниско калорични заместител на "бяла смърт" или захар.

Помага за предотвратяване на образуването на бучки в сместа и кисело-млечни продукти, както и проследяване на готовия продукт.

Най-често манитол се използва в процеса на производство на дъвка, сладкарски изделия, както и дезинтегрант.

Въпреки, че е включен в списъка на разрешените за употреба в хранителни добавки, лекарите са установили максимално допустимата дневна доза в храната.

Както се оказа, от една страна, безопасна добавка може да причини сериозно увреждане на човешкото тяло.

Това може да се изрази в изострянето на бъбречно заболяване и в лоша циркулация на кръвта.

Тъй като биологично активното съединение  различава мощни дехидратиращи свойства, водещи до повишаване на налягането на плазмата, това води до освобождаването на вода.  
Постоянната
консумация на храни, съдържащи стабилизатор E421, може да доведе до дехидратация.

Все пак, въпреки отрицателното въздействие на такава хранителна добавка върху човешкото тяло, на стабилизаторът се използва активно в хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост.

Важно приложение -  използва се за производството на инжекция, за да помогне с незабавна лекарска намеса за повишено вътречерепно налягане.

 Освен това манитол е използван в производството на фармакологичен състав на лекарства, предназначени за борба с болести на стомашно-чревния тракт.

 Манитол не се прилага за вещества -  алергени, но лекарите препоръчват, че родителите  да изключват от хранителния режим храни, съдържащи стабилизатор E421, като повечето хранителни добавки.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс