Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E420 Sorbitol /Сорбитол/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E420 Sorbitol /Сорбитол/ Стабилизатор

Сорбитолът позволява активното използване на химическо съединение  в хранително-вкусовата промишленост.  

Биологично активният сорбитол е алкохол с шестатомна структура.

 Това химическо съединение има отличителен сладък вкус.

Можем да кажем, че добавката има изключителни качества, защото Сорбитолът се използва за стабилизатор в част от производството на аскорбиновата киселина.

Своите отличителни белези на  сорбитол получава при подготовката на добавки.

 Сорбитол се синтезира, използвайки  хидрогениране на глюкоза.

 В резултат на химичната реакция алдехидните групи, присъстващи в състава на глюкозата се заменя с хидроксилна, образувана в резултат на алкохол сорбитол, който широко се използва в хранителната, химическата и производствени индустрии.

Заслужава да се отбележи, че повечето приложения на сорбитол не са  като стабилизатор, а като заместител на захарта.

В химичният състав на повечето диетични и ниско калорични храни ще намерите стабилизатор E420 сорбитол, който действа като подсладител.

Освен това, стабилизатор Е420 се отнася до естествено срещащи се вещества.

 Сорбитолът може да се намери в естествената им среда в състава на водорасли, някои растения, както и костилкови плодове.

Има различни намалени нива на енергийна стойност. Поради тази причина, съединението се използва като заместител на захарта.

Отнася се до добавки, които имат доста широк спектър от приложения.

Например, сорбитол е стабилизатор, както и овлажнител, емулгатор, уплътнител на текстурата или формата на крайния хранителен продукт.

Той е вещество, което поражда желаната гъстота на крайните приложения на хранителни продукти.
Въпреки, че хранителната добавка е разрешен за употреба в повечето страни, някои щати смятат, че стабилизаторът е вредна  за човешкото здраве.

 Поради тази причина е забранен да бъде използван в производството на хранителните продукти.

 Смята се, че вредите могат да възникнат само в случай на прекалена консумация на продукти, съдържащи част от опасната хранителна добавка.

Лекарите казват, че ако има предозиране на сорбитол се получава дискомфорт в стомашно-чревния тракт на човека, както и повишен метеоризъм
.

Стабилизаторът не се отнася до вещества, способни да провокират алергични реакции,  обаче съединението в близък контакт с  кожата или лигавиците на човек,  може да предизвика дразнене, сърбеж, парене и дискомфорт.

Изследователите са потвърдили връзката между влошаването на зрението и дневната консумация на продукти, които включват опасния стабилизатор E420.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс