Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E417 Tara gum /Гума тара/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

 E417 Tara gum /Гума тара/ Стабилизатор

Стабилизатор E417 Tara гума или Гума тара е известен със способността си да придаде необходимия вискозитет на храната и в същото време да се запази  последователността.

 Тези действия имат естествен сгъстител пектин, който също се прилага широко в областта на производството на храни.

Отличителна черта на стабилизатор  E417 Гума Тара е, че добавката може да действа като стабилизатор на пяна, тъй като през него минава емулгатор.

Поради тази причина хранителната промишленост широко използва Гума тара в производството на продукти, които се различават по  форма - течна консистенция пяна.

 Друга важна способност на  Гума тара е неговата голяма разтегливост и повишена здравина.
Този материал се
смесва добре с други вещества и по този начин образува гъвкав и стабилен гел.

На външен вид е бял прах с пълна липса на вкус и мирис.
Получава се по естествен начин
- с помощта на фино смлени семена от дървото със същото име.

Физични свойства - сходни със свойствата на гума гуар, която се разтваря добре във вода.

При нагряване полученият разтвор E417 има по-висок вискозитет, което позволява стабилизиране за по-дълго време на фините частици.

Различните свързващи вещества, по-специално стабилизатори се използват за различни продукти, които се различават по тяхното съдържание на мазнини и вода.

Гума тара се добавя  при производството на храни като желета, конфитюри, сладкиши, месо, консерви, желирано, сосове и майонеза.

Често се среща в състава на изделията като кремове и бисквити, сладолед и млечни шейкове.

Информация за допустим дневен прием на добавката няма, но неговото използване е забранено със закон на територията на много държави, включително ЕС, Русия и Украйна.

Там той се използва като емулгатор и разпенващ агент.

Все пак, поради потенциалната вреда на E417  за организма, веществото не се използва в производството на диетични и бебешки храни.

Не се препоръчва да се използва от  хора, които имат нарушения на обменните процеси и проблеми с храносмилателната система.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс