Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E414 Arabic Gum/Гума арабика/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E414 Arabic Gum/Гума арабика/ Стабилизатор

Стабилизатор на храните E414 гума арабика, която също се нарича Acacia гума или гума акация, се отнася за тези няколко хранителни добавки, които не само са безопасни, но дори и може да имат някаква полза за човешкото тяло.

Използването на стабилизатор храни E414 Гума арабика се дължи предимно на отличителните свойства и химическия състав на съединенията с естествен произход.
E414 Гума арабика принадлежи към категорията на химични съединения, които се използват за поддържане на необходимата последователност и определено ниво на вискозитет на готовата продукция.

Извлича се  от някои растения, наречени акация.

Физични свойства   - на вид това е прах или гранули с кехлибарен оттенък, което е изградено от изсушаване и пречистване на акация.

В готовия материал се оставя присъствието на примеси кора и пясък.

Добавка E414 се счита за добра обезпенваща и емулгатор, както и има отлични свойства на филмообразувател.

Има способност равномерно да разпределя на мазнините в областта на хранителните продукти, без да се оставят дори и лек за лош аромат.

В хранително-вкусовата промишленост се използва като сгъстител в производството на млечен шоколад и други напитки, в които какаовите частици се утаяват.

Действието на добавката в такъв случай е значително подобрена чрез добавянето на фосфат.

Също така, гума арабика, се използва при производството на месо, мляко и котешка храна, сладкарски изделия и мармалад, желе.

Като стабилизиращ агент, често се добавя към млечни напитки с плодове и ягодоплодни пълнежи.

За кремообразна текстура на крем и сладолед, както и възможността да държи влага в месните продукти.

Допустима дневна доза от веществото се счита за 2 грама на килограм телесно тегло.

Позволена е употребата в много страни по света с почти никакви ограничения.

Хранителната добавка има липса на противопоказания, тя не е алергенен или дори забранена в план за лечение на производството на храни и тези, предназначени за детски храни.

Значително предимство е да се счита възможността за премахване радионуклиди от човешкото тяло и тежките метали - олово и живак.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс