Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E413 Tragacanth /Трагакант/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E413 Tragacanth /Трагакант/ Стабилизатор


E413 трагакант отнася към вещества
, които съдържат в химичния си състав под влиянието на въздуха суши смола, която се отделя, когато правят съкращения на стволовете и клоните на някои растителни видове, принадлежащи към род Astragalus и бобови растения.

Понастоящем има достатъчен брой подвид трагакант астрагал, които растат в Евразия, както и в Азия и Северна Африка.

Отличителни качества на стабилизатор E413 трагакант позволяват активно вещество, използвано за производството на храни и други индустрии.

Стабилизатор E413 е в списъка, одобрен за употреба в процеса на производство на хранителни добавки.
Трагакант или стабилизатор E413 е разрешен на територията на по-голямата част от тях, включително Руската федерация, както и постсъветските страни, ЕС, САЩ и Азия.

Химически активното  вещество е в състояние да поддържа определено ниво на вискозитет и помага много повече време, за да се запази оригиналната структура на готовия продукт.

Свойствата на стабилизатор E413 позволяват да се прилага съединението да запази течни частици в суспензия.

Използва се в  хранително-вкусовата промишленост за производството на освежаващи напитки и ароматизирани, кисело-млечни продукти, сладкарски кремове, сладолед, млечен крем, сладолед, желе, мармалад и други продукти.

Също така и в козметична, медицинска и химическата промишленост.
Въпреки, че добавката е разрешена за употреба в повечето страни по планетата, експерти смятат, че увреждането от стабилизатор E413 може да доведе до значително отрицателно въздействие върху здравето и нормалното състояние на здравето на определени групи от хора. (Например страдащи от някои видове заболявания на стомашно-чревния тракт)

В допълнение, лекарите не препоръчват използването в детските храни, диети, съдържащи всякакви хранителни добавки, включително стабилизатор и E413.

Въпреки,че стабилизатор E413 не спада към алергени и няма видими отрицателно въздействие върху човешкото тяло, експерти са стигнали до извода, че е уместно да се установи максимално допустимият процент на потребление на опасни вещества в храните (2 мг / кг за възрастни).

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс