Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е412 Guar Gum /Гума гуар/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е412 Guar Gum /Гума гуар/ Стабилизатор

 

Стабилизатор Е 412 Гума гуар е един от онези редки изключения, когато хранителната добавка не е само за да бъде безопасна и полезна за човешкото тяло

Използването на стабилизатор Е 412 се дължи основно на химически състав и отличителните свойства на съединенията от естествен произход.

Благодарение на своите отличителни свойства на стабилизатор Е412 Гума гуар се отнася до групата на химични съединения, които се използват за запазване на оригиналната структура и определено ниво на вискозитет на крайния продукт.

Могат да бъдат разграничени и отличителни свойства на стабилизатор Е412 гума гуар, която се изразява в значително увеличаване на вискозитета на храната, както и отлична способност желиране на химично съединение.

 Биологично активно вещество е лесно разтворимо във вода.

Гума гуар се разтворя напълно и формира вискозен разтвор, който се използва като стабилизатор и емулгатор.

В хранително-вкусовата промишленост, гума гуар е най-често се използвана в производството на месо и месни продукти, замразени кисело-млечни продукти, готварски масла от растителен или животински произход, сладкиши и захарни изделия, като конфитюри, желета и мармалади.

Химичните свойства на гума гуар позволяват използването на химически активно вещество не само като храна, но и в други индустрии.
Например в текстила, козметиката, въглища, хартия, нефтената и газовата промишленост.

В допълнение гума гуар се използва в процеса на производство на експлозиви и оръжия за масово унищожение.

Стабилизатор Е412 гума гуар се получава чрез процес на екстракция от плодовете на дървото гума гуар.

При приемането на Е412 Гума гуар в човешкото тяло, почти напълно се абсорбира.

Е 412 намалява апетита, така че гума гуар се счита за неприложим атрибут на диетични храни.

 Учените са установили, че храните, съдържащи химическия състав на гума гуар значително могат да намалят нивото на холестерола в кръвта.

В състояние е да изпълнява функциите на антикоагуланти, като химичното съединение се характеризира с повишена биологична активност.

Някои изследователи твърдят, че е с антибактериални и антивирусни характеристики и се счита за безопасна за човека хранителна добавка, така че се съдържа в химическия състав на детски храни.

Специалисти не са разработили и определили максимално допустима консумация от човека и съдържание на гума гуар в химическия състав на крайния продукт.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс