Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E410 Locust bean Gum /Гума Локус бийн/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E410 Locust bean Gum /Гума Локус бийн/ Стабилизатор

Благодарение на своите отличителни свойства на стабилизатор храни E410 Гума Локус бийн се отнася към групата на добавките в храните, одобрени за употреба в производството на напитки и други храни.

Със следните най-очевидни се отличава от други химични съединения, сходни по структура и характеристики на веществата, използвани в хранително-вкусовата промишленост като стабилизатори.

Стабилизатор E410 Гума Локус бийн се разтваря напълно само във вода, чиято температура не е под 85 ° C.

Химици синтезират нови видове E410 стабилизатор, който може да се смесва добре със студена вода.

Органично активното химично съединение на рожково дърво е получено от бобови растения Цератония Силиква - Е410 е от естествените вещества. Гума Локус бийн се отнася към съединения, влияещи върху свойствата на колоидите.

Рожково дърво е подобен по структура и свойства на Гума Локус бийн.

Гума от плодовете на рожково дърво се смесва трудно с водосъдържащи разтвори.

При  охлаждане стабилизатор E410 променя своето физическо състояние и се получава кристален лед или гел.

Основното предимство на E410 за производителите на храни се счита за способността на съединението да влияе на други химикали.

Например, водонеразтворимо съединение в комбинация със стабилизатор E410, придобива отлични свойства и да се смесва с различни разтвори и течности. Стабилизатор E410 е одобрен за употреба в повечето страни на света.

Състава на рожково дърво могат да бъдат намерени в храни като сладолед, сладоледени десерти или сладкарски изделия на основата на крема сирене, консервирани храни, например гъби, зеленчуци, риба или месо, сосове, майонеза, кетчуп и хлебни изделия.

В резултат на научни изследвания, както и някои от експериментите, експерти са били в състояние да идентифицират ясно, вреди от E410 Гума Локус бийн за човешкото тяло.

В риск са хората, страдащи индивидуално от  непоносимост към хранителни добавки, включително и стабилизатори.

 Гума от плодове на рожково може да причини значително увреждане при заболявания на стомашно-чревния тракт.

Поради тази причина, лекарите са установили максимално допустими граници за консумиране на Е410.

Смята се, че един възрастен може без да приеме не повече от 20 мг / кг стабилизатор E410.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс