Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е407Carrageenan /Карагенан/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е407Carrageenan /Карагенан/ Стабилизатор

Според състав и химични свойства на стабилизатора E407  Карагенан се отнася към групата на хранителните добавки от естествен произход.

 Карагенан е химически активно вещество, част от Е407  и принадлежи към семейството на линейни полизахариди сулфат.

Естествен стабилизатор, съдържащ се в състава на морски червени водорасли.

Край бреговете на Ирландия расте едноименното червено водорасло карагенан, от което за първи път е получен стабилизатор храни Е 407 Карагенан.

За няколко стотин години, ирландските производители на храни са използвали екстракт от червени водорасли видове („Irish Moss”) като хранителна добавка и консервант.

Уникалните химичните свойства на стабилизатора E407 Карагенан помагат, за да се запази първоначалния вискозитет и консистенцията на крайния продукт.

 В  химическата промишленост E 407 е  произведен чрез извличане от морски водорасли със специални реактиви.

След този процес и последващо пречистване на органичните примеси се използват в хранително-вкусовата промишленост като хранителна добавка и стабилизатор.

Статутът на Е407 е "условно безопасна" хранителна добавка за живота и здравето на човека.

 
Е407 може и да навреди, като вредата може да се изрази в появата на сериозни проблеми, усложнения и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Тестването върху животни даде разочароващи резултати.

Учените са установили, че често консумиране на храни, които съдържат Е407, могат да развият язви и рак на стомашно-чревния тракт.
Най-често опасния стабилизатор се съдържа в състава на млечни продукти, месо, риба, сладкарски кремове, пудинг или сладолед.

Привържениците на хранителни стабилизатори в процеса на производството на храни, включително Е407, твърдят, че карагенан активната съставка може да извежда тежките метали от човешкото тяло, а също така има антимикробни и антивирусни свойства.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс