Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E405 Propylene glycol alginate /Пропилен гликол алгинат/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E405 Propylene glycol alginate /Пропилен гликол алгинат/ Стабилизатор

Е405 основно се нарича Пропилен гликол алгинат, но често има други имена на добавка на - пропан-1,2-диол алгинат.

Това съединение принадлежи към групата на стабилизатори, и следователно отговаря за осигуряване на желания вискозитет и последователността на храната.

При вниматено вглеждане в тази хранителна добавка, може да се види спеифична за стабилизаторите мътност, която обикновено се използва, за да се предотврати увеличаването на течните частици в суспензията, както и да ги предпази от увреждане. .

Като сгъстител се счита за добро стабилизиращо матиране.
В хранителната промишленост често се използва при производството на ароматизирани напитки.

 Е405 е в състояние да увеличи плътността на петролните частици в етеричните масла, които се използват като ароматизатори.

В природата масла не се утаяват на дъното, от друга страна са склонни да се издигат на повърхността. Тази концепция води до образуването на мазни петна.

Това се дължи на свойствата на стабилизатор пропилен гликол алгинат и други подобни вещества повишават плътността на напитката, която предотвратява вероятна стратификация на течността.

При малко количество стабилизатор, който със сигурност е позволен да се използва, може да се засили допълнително чрез добавяне на пектин.

Шоколадовото мляко се произвежда също използвайки Е405, защото какаови частици може да се утаят.

Ефектът на пропилен гликол алгинат се повишава с въвеждането на допълнителен фосфат.

Експерти предупреждават, че за тази добавка Е405, трябва да се ползва с повишено внимание, тъй като не е напълно преминала през необходимите тестове и изследвания, за да се идентифицира вероятната вреда за човешкото здраве.

Използването на Е405 не е разрешено и се допуска само в комбинация с други алгинати с подобни свойства.

Има особена вреда за хора с проблеми в храносмилателната система, тъй като улеснява образуването на вещества, калий и желязо соли, които са неразтворими.

Това може да се намали възможността от поглъщане и асимилация на калиев алгинат
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс