Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E 402 Potassium alginate /Калиев алгинат/Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E 402 Potassium alginate /Калиев алгинат/Стабилизатор

Действа като средство, което се използва в процеса на производство на храна за поддържане на вискозитета и консистенцията.
E 402
представлява сол на алгинова киселина може да се използва като стабилизиращ агент или сгъстител.

Физични свойства на E 402 -структурата и външния вид на веществото - плоча или гранули, които се различават с бял, жълт или сив цвят.

В естествената си форма, в природата, калиев алгинат се съдържа в състава на клетъчните стени на морски водорасли.

 Алгинова киселина, която служи като суровина за получаване на сол, се извлича чрез третиране с алкален разтвор на тези водорасли.

И в крайното вещество е напълно възможно наличие на примеси самите водорасли с малки количества от морска вода.

Употребата му  е разрешена в ЕС, Украйна и Русия.

В медицината калиев алгинат се използва при производството на водоразтворимите капсули, а в   хранително-вкусовата промишленост е сгъстител и желиращ агент.

Основно E 402 се добавя по време на производствения процес на различни десерти, топено сирене и домашно приготвени сирена, някои разновидности на сосове, консервирани гъби и зеленчуци, тестени изделия, месни консерви, както и сладолед.

Провокира образуването на неразтворими соли на калий и желязо, което може да доведе до намалена абсорбция и усвояване на материала.

И в човешкото тяло киселината, получена от алгинат, не се смила, и е в състояние на малки количества от делящи чревната микрофлора.

Ако човек има проблеми с храносмилателните органи, предвид невъзможността да се абсорбира алгината, трябва да бъде внимателен при избора на храни със съдържание на E 402 в състава си.

Руската федерация не разполага с необходимите разрешения за използване добавката при производството на детски храни.

Максимално допустимият процент на дневна консумация на калиев алгинат, се смята за не повече от 10 грама вещество на 1 кг телесно тегло.

Освен това, използването на E 402 не е забранено само в комбинация с други алгинати с подобни свойства.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс