Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E400 Alginic acid /Алгинова киселина/ Стабилизатор | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E400 Alginic acid /Алгинова киселина/ Стабилизатор

Ролята на хранителните стабилизатори е да са отговорни за поддържането на желаната гъстота на крайните хранителни продукти.

Относно свойства на стабилизатор на Е400 Алгинова киселина, те са с едно и също характерно качество на други подобни вещества.

Освен това добавката е в състояние на увеличаване на вискозитета на продуктите.

Физическите свойства на Е400 Алгинова киселина са дължащи се на метод за получаване на добавката – произвежда се от водорасли, затова тя е лепкава субстанция.

Както е известно, съдържащи ламинария около 30% алгинова киселина, която е в състояние да се разтваря във вода и повечето разтворители.

Широкото използване на стабилизатор на Е400 като сгъстител, поради отличната си способност да адсорбира вода.

Алгиновата киселина е полимерна верига, състояща се от мономерите в различни пропорции, и също така зависи от вида на водораслите, от които тя се отделя.

Това вещество не се усвоява в организма.

По принцип Е400 Алгинова киселина се използва в процеса на производство на мармалад, конфитюри и желета на различни продукти.

Освен това често се добавя в зърнени плодове и  паста, и се използва като стабилизиращо средство в производството на млечни напитки и сладолед.

В текстилната промишленост и алгинова киселина се използва като сгъстител за печат и да се запечатат нишките.

Други функции са да осигури гланц на печатни продукти и лепене на хартия.

E400 се занимава с производство на бои и мастила за принтери, козметика и лична хигиена, инсектициди и някои лекарствени препарати.
Използването на стабилизатор Е400 алгинова киселина е главно в това, че той присъства в морски водорасли.

Полезните свойства на това растение се дължат на наличието на киселина.

За човека алгинова киселина играе ролята на свързващо вещество, което е способно да абсорбира и след това се отделят различни тежки метали и радионуклиди.

Не притежава алергени и  не предизвиква дразнене на лигавиците и кожата.

 Ето защо използването на тази добавка е разрешено в много страни по света.

Все пак въпреки значителните предимства на стабилизатор на храни 400 алгинова киселина, трябва да се вземе предвид факта, че не може да се усвоява от човешкия организъм.

Ето защо се препоръчва на хората със заболявания на стомашно-чревния тракт да бъдат с повишено внимание при употребата на продукти, в които се състои алгинова киселина.

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс