Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E370 Heptonolactone /Хептонолактон/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E370 Heptonolactone /Хептонолактон/ Антиоксидант


Според някои международно признати стандарти  антиоксидант E370 Хептонолактон получи статут на "опасни" за живота и здравето на човешкото тяло.

В химическата промишленост има и други имена на хранителни антиоксиданти E370 Хептонолактон. Например 1,4-geptonollakton или 1,4-Heptonolactone.

Химичните свойства на E370 Хептонолактон поставят вещество в категорията на антиоксиданти.

Тези вещества помагат да се забави или да предотврати появата и развитието на природните процеси на окисление, които с течение на времето със сигурност ще бъдат в готовите хранителни продукти.

Антиоксидантите предпазват храната не само от окислителни процеси, те помагат да се поддържа нормално рН, предотвратяване промяна на цвета на готовия продукт.
Химическото съединение е вещество, получено синтетично в лабораторията. Биологичният хептонолактон повърхностно активно вещество, се получава чрез взаимодействие на хидроксикарбонова киселина с реагенти.

Най-често се използва в хранително-вкусовата промишленост.

Хептонолактон може да бъде намерен в състава на храни като: ванилия, сухи инстантни супи, изкуствени кокосови стърготини, захарни изделия, състав за тесто, крем или сладкарски изделия.

Освен това се  използва за направата на мармалад, плодови мусове и плодово желе и шоколад или фъстъчено масло и сладкарски крем.

Тази  хранителна добавка е забранена в Руската федерация и страните-членки на ОНД. Антиоксидант E370 не е преминал необходимите изпитания и тестове.

Поради тази причина, вътрешното хигиенно-епидемиологичната служба взе законно решение да се забрани използването на антиоксидант E370 в процеса на производство на хранителни продукти.
В Нова Зеландия, Япония, Канада и Австралия, както и в европейските страни забранен.Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс