Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E366 Potassium fumarate /Kалиев фумарат/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E366 Potassium fumarate /Kалиев фумарат/ Антиоксидант

E366 Калиев фумарат  включва  две групи на биологично активни съединения, които се използват в хранително-вкусовата промишленост.

 E366 калиев фумарат могат да бъдат използвани като антиоксидант, киселинен регулатор на рН.

Антиоксидант и антиокислителните свойства на E366 Калиев фумарат помога да се увеличи срока на годност на хранителните продукти.

Антиоксидант E366 представлява бяло прахообразно вещество, което се получава чрез подлагане на фумарова киселина и калиев хидроксид.

 E366 Калиев фумарат се отличава от други подобни по структура и свойства хранителни добавки с характерния кисел вкус, той е напълно разтворим в разтвори на водна основа.
Най-често се
използва като част от хляб и сладкарски изделия, както и напитки, желета, готови десерти и т.н.

Учени и лекари са установили, че дори и малко количество калий фумарат може да причини непоправими щети на жизненоважни органи.

Като се има предвид факта, че има вероятност от щети, E366  не се използва в повечето страни.

На територията на Руската федерация се предвиждат ограничителни правила.

Калиев фумарат предизвиква постоянни алергични реакции, съпроводени с пристъпи на задух или астма.

Руските лекари смятат, че 6 мг / кг калиев фумарат, който е част от хранителния антиоксидант E366, няма да причинят значителни вреди за здравето на хората.

E366 е изключително рядко срещан  в състава на хранителните продукти група.

В днешно време научната общност е изправена пред труден избор, дори се разделя на два противоположни лагера.

Повечето изследователи са склонни да вярват, че всички хранителни добавки, както и тези, свързани с вещества с естествен произход, могат да навредят на живота или здравето на човешкото тяло.

Това се дължи предимно на процеса на синтезиране на част от хранителните добавки, включително и антиоксидант E366, които се съдържат в състава на опасни съединения за човешкото тяло.

Според тяхната химична структура на E366 калиев фумарат, те са сред солите на фумарова киселина.


Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс