Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E363 Succinic acid/Янтарна киселина/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E363 Succinic acid/Янтарна киселина/ Антиоксидант

Антиоксидантите са естествени и синтетични. E363 янтарна киселина, неговата подготовка е с двупосочен характер, т.е. тя може да бъде природна, така и получена по изкуствен начин.

Физични свойства - изглежда като кристали без определен цвят (почти прозрачен) в състояние напълно разтворим в алкохол и вода.

Първата получена янтарна киселина през 17 век се получава по време на дестилацията на природен кехлибар, в която се намира.

 В наши дни обикновено се извлича чрез хидрогениране на малеинов анхидрид.

Янтарна киселина се намира във всички растения и живи организми.

С оглед на полезните ефекти и полезността на храните антиоксидант E363 янтарна киселина е бил официално одобрен за употреба в хранително-вкусовата промишленост в целия свят.

Нашата страна, Украйна и страните от Европейския съюз не са изключение.

E363 играе ролята на регулатор на киселинността, ако е необходимо да се добави към някои храни. Обикновено се прилага в  разнообразни напитки, дъвки, карамел, сухи и желе десерти, както и прахообразни смеси.

Янтарна киселина често се използва като профилактично средство за лечение на алкохолно отравяне.

 В химическата промишленост  E363 янтарна киселина е от особено значение при производството на лекарства, пластмаси, както и в областта на аналитичната химия.

Ползите от E363 янтарна киселина за човешкото здраве е в резултат на положителното влияние, което се отразява в подобряване на вътрешните органи, подобряване на имунитета, намалява количеството на захар в кръвта, както и отделянето на токсични вещества.

В състояние е да нормализира дейността на нервната система и стимулира мозъка.

Заедно с глюкоза янтарната киселина помага на тялото да поддържа жизненост.

 E363 е може би единствената добавка, която е толкова безобидна, че се предписва дори и за деца.

Една примерна дневна доза за възрастен янтарна киселина е от 0.5 до 3 таблетки (0,3грама), докато при деца зависи от възрастта.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс