Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E357 Potassium adipinate /Калиев адипинат/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E357 Potassium adipinate /Калиев адипинат/ Антиоксидант

 

Aнтиоксидант E357 калиев адипат, който е известен също като дикалиева сол на хександиова киселина.

Тази добавка има същите качества като други антиоксиданти.
Ето защо добавянето на сол в храната е толкова важно.
Получава се чрез реакция  на адипинова киселина с основа, т.е. E357 - синтетичен материал.

За ефекта на хранителни антиоксиданти E357 Калиев адипинат върху човешкото тяло е трудно да се каже нещо конкретно, което е свързано с непълно проучване на тази добавка.

В същото време, той е бил признат като умерено безопасно и одобрен за използване в хранително-вкусовата промишленост в някои страни от Европейския съюз.

Обикновено Калиев адипинат се използва като регулатор на киселинността в напитките, бонбони, дъвки и други продукти.

Например, в съставът на сухи ароматизирани десерти E357 счита максимални количества от 1 г на кг, като в този на желатинови десерти се увеличава до 6 грама.

В смесите на прах, които са предназначени за приготвяне на напитки у дома, максималната допустима концентрация от 10 грама на килограм, както  и добавки и пълнители в производството на хлебни и сладкарски изделия нормата е 2 грама на килограм.

Често се добавя калиев адипинат и в процеса на производство на газирана вода и продукти се отличават с ниско съдържание на сол.За да се избегнат евентуални негативни последици и да навреди на храните Калиев адипинат се препоръчва да не се злоупотребява с храната, която се добавя към веществото.

Максималната допустима доза се определя - 5 милиграма на килограм телесно тегло на ден.

Добавката се счита умерено токсична, но в Германия, е разрешена използването за изключително диетични цели.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс