Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E355 Adipic Acid/Адипинова киселина/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E355 Adipic Acid/Адипинова киселина/ Антиоксидант

Името  на антиоксидант храна E355 Адипинова киселина често може да се намери като хександионова киселина, но тази същност на добавката не се променя.

Отнася се към класа на антиоксиданти, които са естествени или синтетични вещества и могат да защитят храната от гранясване, разваляне и окислителни процеси.

Тази добавка се характеризира като безцветно твърдо кристално вещество.
Получаване се изкуствено възниква при процеса на два етапа на окисление на циклохексан.

Освен това често произвежда добавка чрез взаимодействие с азотна киселина циклохексан или озон.

Един от най-обещаващите методите за получаване на антиоксидант E355 днес е хидрокаронилированиев бутадиен.

В момента по света ежегодно произвежда около 2,5 милиона тона адипинова киселина.

Европейският съюз е одобрил адипиновата киселина като една от хранителните добавки, подходящи за използване в хранително-вкусовата промишленост, точния статут на антиоксиданта все още не е ясен.

В някои държави е забранено използването на това вещество, поради вероятна вреда за здравето на човека.

Добавката се използва като регулатор на киселинността в производството на различни напитки, карамел сладкиши и други храни, за да се поддържа необходимото ниво на Ph.
Адипинова киселина присъства в някои видове сухи ароматизирани десерти, но строго определени концентрации - по-малко от един грам на килограм готов продукт.

Допустимата доза съдържанието в желирани десерти се разглеждат по-малко от шест грама на килограм, докато в прахообразната напитка за домашно смесване допустимата концентрация е увеличена с 4 грама.

Често можете да намерите E355 в добавки и пълнежи за сладкарски и хлебни изделия.

Адипиновата киселина може да се използва в химическата промишленост, където е основен компонент на средствата в борбата срещу ръжда и се използва в производството на вещества за отстраняване на излишния материал между керамични плочки.
Както при всяко вещество, за злоупотреба с дози, много добавки са в състояние да причинят някаква вреда на човешкото здраве и това не може да се отрече.
Въпреки това, за E355, установени норми на потребление на този антиоксидант, за съжаление, все още не е описано.

 Ето защо, за да се избегнат евентуални щети на храна антиоксидант E355 адипинова киселина се препоръчва използването на продукти с присъствието си в умерени количества.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс