Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E350 Sodium malates /Натриеви малати/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E350 Sodium malates /Натриеви малати/ Антиоксидант

E350 натриев малат се присъединява към групата на антиоксидантите и които се използват в хранително-вкусовата промишленост с това че помага да се удължи срокът на годност на хранителните продукти
 

Антиоксидант E350 - бял кристален прах, който не разполага с ясно изразен мирис или вкус.

Освен това той се отнася до химични съединения с естествен произход.

Натриев малат или натриева сол на 2-хидроксибутандиевата киселина, получена чрез излагане на амоняк  и DL-ябълчена киселина, която играе важна роля в метаболитните процеси на човешкия организъм.

Отличителни химични свойства на  може да намерите в широка гама от употреби на веществото.

 Натриев малат е заместител в състава на храните с готварска сол.

Преди забраната се използва като регулатор на киселинността и ниво стабилизатор рН в крайния продукт. Някои недобросъвестни производители на хранителни продукти, въпреки официалната забрана,  използват в конфитюри, консервирани плодове, сокове, мармалад и желе.

Натриев малат рядко се използва при производството на хранителни продукти.

Тъй като активното съединение в допълнение към органични замърсители се открояват като малеинова киселина, добавката е вредна за човешко тяло.

Можем да кажем, че основната вреда е в химическия състав на съединението.

Въз основа на данните, изследванията и документираните резултати от няколко лаборатории, експерти присъждат статус на E350 "условно безопасна" хранителна добавка.

Тъй като е имало случаи на отрицателно въздействие върху здравето на мъж от антиоксидант E350, добавката е забранена за употреба в Руската федерация, както и съседните държави, САЩ и Канада.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс