Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E343 Magnesium phosphate /Mагнезиев ортофосфат/ Aнтиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E343 Magnesium phosphate /Mагнезиев ортофосфат/ Aнтиоксидант

В резултат на задълбочени изследвания и химични свойства на E343, учени и лекари са стигнали до извода, че съединението е безопасно за човешкото тяло.

Поради тази причина E343 получи статут на "безопасно" за човешкия живот.

В момента, в някои страни има забрана, която е заложена в законите и подзаконовите актове, свързани с употребата на антиоксидант E343 в производството на хранителни продукти.

Заслужава да се отбележи, че най-уникална композиция и химични свойства на E343 магнезиев ортофосфат, който всъщност се състои от три отделни връзки. В областта на химическата промишленост са следните видове  антиоксиданти E343:

    
-дихидроген ортофосфат, магнезий (monomagnesium фосфат, MgH4P2O8);
    
-двуосновен магнезиев ортофосфат (двумагнезиев фосфат, MgHPO4);
    
-ортофосфат, калиев 3-заместен.

По външен вид антиоксидант E343 е подобна на други съединения, сходни по химичен състав и свойства.

Добавката е бял кристален прах, който не разполага с ясно изразен вкус и мирис.

Най-често се използва като антиоксидант E343 изтичане агент при производството на сухи млечни продукти, както и емулгатор, сгъстител или уплътнител растителни тъкани.
Обикновено
, магнезиев ортофосфат се използва като киселинен регулатор, стабилизатор вкус и цвят, както и уплътнение, което пречи на крайния продукт и предотвратява образуването на бучките в тестени сладкиши.


Всички химикали, които съставляват антиоксидант E343 може да причинят съществена вреда за здравето и благосъстоянието на човека.

Лекари и учени твърдят, че на първо място  вредата от хранителни антиоксиданти E343 засягат нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт, както и храносмилателната системата.

Някои изследвания са потвърдили връзката между честата консумация на храни, съдържащи антиоксидант E343 с дисбаланс в кръвното налягане.

Поради възможни отрицателни последици, които могат да са резултат от използването на E343 е наложена забрана за употребата на хранителните добавки в производството на храните.

Но добавката E343 не е забранена във всички страни в света.

Например  в Европейския съюз в храните все още използва опасния антиоксидант E343.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс