Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E120 – Кохинил / Cochineal, Carminic acid, Carmines / Карминова киселина Червен оцветител. | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E120 – Кохинил / Cochineal, Carminic acid, Carmines / Карминова киселина
Червен оцветител.
Произвежда се от насекоми, рядко се използва.

пигмент на светло-червен цвят, получена от алуминиева сол на карминова киселина, която се произвежда от някои въшки.
Carmine се използва в производството на изкуствени цветя, бои, червено мастило, Rouge, и други козметични средства, и рутинно се добавят към хранителни продукти като кисело мляко и някои марки на сок.

За да се подготви кармин,  насекомите се варят в амоняк или разтвор на натриев карбонат, на неразтворимо вещество се отделя чрез филтриране и стипца се прибавя към бистрия разтвор сол на карминова киселина за утаяване на червена алуминиева сол, наречена „кармин езерото „или“ червено езеро. „Чистотата на цвят се осигурява от липса на желязо.
Калаен хлорид, лимонена киселина, боракс, или желатин могат да бъдат добавени за регулиране на образуването на утайка.
За нюанси на лилаво, лайм добавен в стипца;
по този начин, на традиционния пурпурен цвят е гарантирано не само от карминова киселина, но и от избора на неговата йонна хелатиращ метална сол .
Кармин могат да бъдат получени от кохинийл,  чрез кипене на изсушен насекоми във вода, за да се извлече карминова киселина и след това обработване на бистър разтвор с алум.
Други общи вещества като сметана на зъбен камък, калаен хлорид или калиев оксалат водород, могат също да бъдат използвани за осъществяване на валежите, но алуминий е необходима за цвят.
Алуминиева от стипца дава традиционния пурпурен цвят за карминова киселина се утаява, които се наричат кармин езера или пурпурни езера.
Този цвят се разгражда от наличието на железни соли.
Прибавянето на вар (калциева) може да даде карминова киселина езера лилаво .
В карминова киселина, използвана за производството на пигмент може да се екстрахира от различни микроби, проектирани за тази цел.
Микробите се разтварят в херметичната конструкция отделно от тяхното отглеждане бъчви, и след това се оставя да се утаи.
Течността и се суспендира карминова киселина след това се източват и метални соли, след това се добавят за да се получи езерото пигмент в процедура, която е почти идентични с процедурата към киселина, извлечена от насекоми.
АЛЕРГИИ
Кармин се използва като хранителна боя в много различни продукти като сокове, сладолед, кисело мляко и бонбони, и като багрило в козметични продукти, като сенки и червило.
Въпреки че принципно червена боя, той се намира в много храни, които са нюанси на червено, розово и лилаво.
Като хранителна боя е известно да предизвикат тежки алергични реакции и анафилактичен шок при някои хора.

През януари 2006 г. САЩ  Агенция по храните и лекарствата приема да е описано на етикета, че съдържа кармин.
Също така беше обявено, че FDA отделно ще преразгледа съставка етикетите на лекарства с рецепта които съдържат оцветители, получени от кармин.
Искането на Център за наука в интерес на обществото призова, че FDA трябва да изискват съставките на етикетите изрично да  заявяват, че кармин могат да предизвикат тежки алергични реакции и анафилактичен шок и че е получен от насекоми -било отхвърлено от FDA.
Хранително-вкусовата промишленост са били агресивно против идеята на писане „насекомо-базирани“ на етикета, и на FDA се съгласи да допусне „кохинийл екстракт“ или „кармин“.

В Европейския съюз, използването на кармин в храни е регламентирано в директивите на Европейската комисия в областта на храните добавки като цяло и хранителни багрила , вписана с имената Кохинил, карминова киселина, кармини и природно Red 4 като добавка E 120 в списъка на ЕС-одобрените добавки в храните.
Директивата в областта на храните багрила одобрява използването на кармин за някои групи храни.

Въпреки опасенията на опасности от алергични реакции са били повдигнати, използването на кармин в храните не е забранен в ЕС.
Въпреки това, използването на кармин в храните не се насърчава от европейските органи по безопасност на храните, въпреки че тя се използва предимно като оцветител в алкохолните напитки, тя все още може да се намери в храни като супермаркет индийско къри.
Към януари 2012 г. Европейският орган за безопасност на храните (EFSA) се е променила начина, по който произвеждаме Carmine E120 за фармацевтични продукти. EFSA  изразиха загриженост, върху увеличаване на броя на алергичните реакции към Carmine получени от насекоми (E120.360), когато се използва в рамките на Британската фармакопея.
Фармацевтични продукти, които по-рано, съдържащи насекоми, извлечени кармин, са заменени с синтезирана версия на храните оцветител.
Вътрешни проучвания показват, че в новите състави, са имали значително по-малък риск по отношение на алергични реакции.  
Новата формулировка е известно, че от растителен произход, като се използва калциев оксид , за да се прецени дълбочината на цвета.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс