Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E341 Calcium phosphate / Калциеви ортофосфати / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E341 Calcium phosphate /Калциеви ортофосфати/ Антиоксидант

 

E341 е широко използвано вещество не само в производството на храни, но също така и други сектори на човешкия живот.

Антиоксидант E341 Калциеви ортофосфати е способността да е практически неразтворим във вода, но лесно разтворим в киселини.

С повишаване на температурата, фосфатите, за разлика от други химикали постепенно губят способността да се разтварят.
Освен това, калциеви ортофосфати се считат за по-устойчиви на извънклетъчни течности, при редица физиологични процеси, те взимат характера на по-важна функция в сравнение с други калциеви фосфатни съединения.

Междувременно, разграничени са три подвида E341. Първият е бяло кристално или прахообразно вещество, което е на въздух започва да избледнява бързо.

Получава се чрез разлагане на апатит и фосфорит със сярна или фосфорна киселина.

Вторият подвид на E341 Калциевите ортофосфати по физични свойства приличат на моноосновен, но така или иначе се получава като резултат от взаимодействието на фосфорна киселина с калциев хидроксид и минерали.

Естествен източник на тази субстанция са минерали и брушит (дихидрат).

За свойствата на хранителни антиоксиданти E341 ортофосфат калций тринатриев може да се каже, че външният вид е бял, без мирис и вкус, устойчив на въздух.

Оказва се, че той е със синтеза на калциев нитрат.

В хранително-вкусовата промишленост, като основната цел на калциев фосфат е да работи като разпадащ агент, регулатор на киселинността, стабилизатор, сепаратор, задържащ вода агент.

Освен това, често играе ролята на оцветяветител на емулгиращи соли – за печат (растителни тъкани) и антиоксидант синергично.

За плодови и зеленчукови консерви, калциев ортофосфат се използва като уплътнител на растителни тъкани.

Захарната индустрия оценява особено качествата на E341 като утаител на захарни сиропи.Използването на тази добавка в хранително-вкусовата промишленост не е официално забранено от закона в много страни. В Русия, Украйна и Европейския съюз се използва широко, обаче има вероятност от щети за здравето на човека.

Така, основната проява на прекомерен прием на добавката е не само свързаните разстройства и заболявания на стомашно-чревния тракт. На консумация от години на E341 е, че добавката може да повлияе на нивото на холестерола в кръвта.

 

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс