Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E340 Potassium phosphate / ортофосфат калий / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E340 Potassium phosphate /ортофосфат калий/ Антиоксидант

E340 калиев ортофосфат обикновено се използва в областта на производството на храни, където играе ролята на стабилизатор, дезинтегрант, овлажнител и киселинен регулатор.

Специфичните свойства на антиоксиданта E340 често се ползва и като емулгираща сол синергист, оцветител и фиксатор в средата за дрожди.

Физични свойства- кристален цвят или бяло гранулирано прахообразно вещество, без мирис, с ниска хигроскопичност.

 Получен чрез взаимодействие на фосфорна киселина с калиев хидроксид, калиев карбонат, или хлорид.

В съответствие с международните стандарти за хигиена на максималната допустима доза на хранителни антиоксиданти в производството на храни се счита за не повече от 70 мг / кг.

В нашата страна, броят на добавките, които е позволено да добавят към някои видове хранителни продукти е ограничен до 5 г / кг.

Използва се при производството на топени сирена и техните аналози, сладкарски и хлебни изделия, бакпулвер за печене, напитки.

Веществото се добавя към мляко и сметана, и то действа като стабилизатор.

В производството на ръж, квас и течна мая служи като източник на минерално хранене.

На пазара може да се разглежда като разновидност на безалкохолни напитки за потребителите, както и специална - за спортисти.

Такива продукти са изкуствено минерализирани с използване на калиев ортофосфат. Млечни продукти (кондензирано мляко, сладолед, UHT мляко, кондензирано мляко със съдържание на твърди частици, които не надвишават 28%, култивирано масло, млади сирена) съдържат значителна част от състава на E340. Същото може да се каже за смляна риба сурими, плодове лед, луга.

Намира приложение при производството на брашно, десерти, супи и бульони концентрати, сиропи за млечни шейкове.

Наличен е в състава на течността на полуготови продукти, сместа за за омлет, зърнени закуски, сурова риба и рибни филета, скариди и рибна паста, месни продукти и замразени ракообразни.

E340 е използван в промишленото производство на перилни препарати (особено шампоани и сапуни), както и омекотител за вода.

В областта на медицината, това вещество влиза в препаратите, които са предназначени за предотвратяване и лечение хипофосфатемия.

Отрицателното въздействие на добавката е показана при прекомерната употреба на продукти, съдържащи E340.

Основните симптоми на излишък от синтетични вещества в организма са различни заболявания на стомашно-чревния тракт, както и промени в нивото на холестерола в кръвта.

В допълнение, някои експерти твърдят, че вредата от хранителни антиоксиданти E340 ортофосфат калий, поради своята канцерогенност.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс