Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E338 Phosphoric acid / фосфорна киселина / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E338 Phosphoric acid /фосфорна киселина/ Антиоксидант

Фосфорната киселина е класифицирана като неорганична киселина. По физични свойства е кристално, почти безцветно вещество, което е присъщо с хигроскопичност.

Тази хранителна добавка лесно разтворима в етанол, вода и много други разтворители. При нагряване до 213 градуса, се превръща в пирофосфорна киселина, докато в концентрирана форма, като вискозен разтвор.

Тъй като вкусът е достатъчно кисело вещество, в хранително-вкусовата промишленост се използване като окислител и киселинен регулатор.

Най-често може да се намери в състава на газирани напитки, колбаси, сирене и топено сирене.

Като компонент на прах, бакпулвер, тази добавка се използва при печене.

Фосфорната киселина се използва в процеса на производство на захар.

В промишлеността антиоксидант E338 фосфорна киселина може да се използва и в други области на човешката дейност. Например когато участва в поток на спояване на цветни метали, неръждаема стомана и мед като окислител.

Известно е, че в молекулярната биология също се използва - когато това е необходимо за провеждане на серия от тестове и изследвания.
Важната роля на E338 фосфорна киселина играе в областта на селското стопанство, където се добавя в производството на торове за почвата и фосфат за хранене на животни.

За известно време, тази киселина се използва широко в стоматологията за отстраняване на зъбния емайл, но по-късно се оказваа, че има вероятна вреда за здравето на човека.

 

Използването на този антиоксидант е забранено от закона в много страни, включително Русия, Украйна и ЕС.
Вредата от антиоксидант E338 се проявява от факта, че значително повишава киселинността на тялото, като по този начин уврежда киселинно-алкалния баланс. Освен това, докато насилствено се премахва калций от костите и зъбите, се причинява кариес и ранното развитие на остеопороза.

При попадане върху кожата и лигавицата концентрирана форма или разтвор на фосфорна киселина води до сериозни изгаряния. Редовната консумация на Е338 в храната също представлява особена заплаха за човешкото здраве.

Основните последици са нарушение на стомашно-чревния тракт, гадене, повръщане, диария, загуба на апетит и тегло.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс