Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E337 Sodium potassium tartarate / калиево-натриев тартарат / антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E337 Sodium potassium tartarate /калиево-натриев тартарат/ антиоксидантФренски фармацевт и химик Пиер открива E337 калиево-натриев тартарат  в средата на XVII.

Дори и в тези дни хората са се възползвали от антиоксидант E337 калиево-натриев тартарат.


Външен вид - обезцветени или ярко сини, имат изключителни свойства на антиоксидант и анти-окисление. Съединението е перфектно разтворимо във вода, но е с висока хигроскопичност- по време на разлагането чрез смесване с вода, утайката се отделя.

Може да се намери в състава на такива храни като хляб и тестени изделия, както и храната, приготвена на базата на плодове - плодов сок, пюре, конфитюр, мармалад. Използването на хранителни антиоксиданти E337 не се ограничава само до хранително-вкусовата промишленост.


Поради характерните електрофизични свойства на антиоксидант E337 калиево-натриев тартарат  е използван за производството на мобилни устройства или микрофони, както и слухови апарати.

Активно се прилага в химическата промишленост и производството на стомана от средата на XX век.

В момента, сол на Рошел или натриев калиев тартарат се използва в производствения процес или посребрени огледалата.
Често е включен в състава на слабителни лекарства.

Уникалните свойства на E337 калиево-натриев тартарат е способността на едно химично съединение за премахване на токсините от организма, както и за подобряване и нормализиране на храносмилателните процеси в човешкото тяло.

През последните десетилетия, антиоксидант E337 се използва като мощен тоник в хомеопатично лекарство система Seydlitsa.
В експерименталната  химия съединението се използва в органичния синтез.

E337 антиоксидант най-често се среща в бързо разтворими по състав или ефервесцентни лекарства.

В наше време, учените са успели да докажат научно и да оправдаят  полезните свойства на E337 калиево-натриев тартарат за човешкото тяло.

Той има положителен ефект върху храносмилателната система на човека.
Химически активното вещество, калиево-натриев тартарат, помага за предотвратяване и лечение на разстройства и заболявания на храносмилателната система.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс