Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E336 Potassium tartarate / калиев тартарат / антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E336 Potassium tartarate /калиев тартарат/ антиоксидант


Хранителната добавка Е336 е от естествен произход, има достатъчно ниска, дори лека степен на опасност за живота и здравето на човешкото тяло.

Поради тази причина, E336 калиев тартарат, е включен в списъка „одобрен за употреба” за производството на хранителни продукти. 

 

.

 Химическото съединение се използва за направата на лекарства, които помагат в превенцията и лечението на разширени вени и хемороиди, също е и мощен диуретик.

В химическата промишленост антиоксидант Е336 има няколко имена - калиев тартарат, кремором тартар, кремортартаром или крем за зъбен камък.

 Тартар е термин, използван за означаване на кристална утайка, която се образува по време на алкохолната ферментация и производството на вино.

Използва се за производство на винена киселина.
Трябва да се отбележи, че съставът на хранителни антиоксиданти E336 калиев тартарат включва няколко органични вещества, съвкупността от които е с антиоксидантни и анти-окислителни свойства.


Заслужава да се отбележи, че E336 едновременно получава две химически активни вещества.

Активно се използва в хранително-вкусовата промишленост.

Обикновено, антиоксидантът се използва като E336 или стабилизатор регулатор на киселинността и емулгатор, или като фиксатор.

Най-често  E336 може да се намери в състава на плодови конфитюри, консерви и сокове, желета, желе, както и супи, зърнени храни и картофи незабавни пюре.

В сладкарските и хлебни храни се използва като преобразяващ агент.

В областта на химическата промишленост се прилага в калайдисването.

 

Лекарите твърдят, че антиоксидант E336 е абсолютно безопасен за живота или здравето.

Антиоксидант E336 е не само безопасен за човешкия живот и здраве, а е и химическо съединение с ясни и осезаеми ползи за човешкото тяло.

Ползите от E336 калиев тартарат е с положително въздействие за кръвоносните съдове и венозната система на човека.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс