Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E335 Sodium tartarate/ натриев тартарат / антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E335 Sodium tartarate/натриев тартарат/ антиоксидантE335 натриев тартарат се отнася до групата от естествени антиоксиданти. Има достатъчен брой алтернативни имена антиоксидант E335, тартарат мононатриев, динатриев тартарат, натриев тартарат или мононатрийтартрат.

В хранителната добавка се използва не само като антиоксидант, а и емулгатор и киселинен регулатор като рН, фиксатор и стабилизатор.
Външният му вид е кристално вещество с бял цвят, молекулна формула Na2C4H4O6. Натриев тартарат се съдържа в състава на повечето от "кисели" зеленчуци или плодове под формата на винена киселина.
Най-често се намира в състава на сладкарски изделия, както и сладкиши, които са произведени на базата на плодове или плодови сокове.

Например желе, мармалад, конфитюри и сладка, както и плодови напитки, сокове и консервирани плодове.

Освен това се използва в производството на желе, масло и маргарин.

Антиоксидант E335 е позволен да се използва в производството на хранителни продукти група в повечето страни, включително и на Руската федерация.

Най-често се намира в състава на сладкарски изделия, както и сладкиши, които са произведени на базата на плодове или плодови сокове.

Например желе, мармалад, конфитюри и сладка, както и плодови напитки, сокове и консервирани плодове.

В резултат на изследванията на химичния състав и свойства на хранителните антиоксиданти E335 натриев тартарат, учени и лекари са стигнали до извода, че съединението не е значителен риск за човешкия живот и здраве.

Поради тази причина, антиоксидант E335 е включена в списъка на безопасна и одобрен за употреба хранителни добавки.

Въпреки това, в някои случаи, вредите от E335 натриев тартарат може да доведе до сериозни здравословни проблеми.
Като се имат предвид потенциалните отрицателни ефекти върху човешкото здраве, които могат да възникнат в резултат на увреждане на храната с E335, лекарите са установили норми за максимален допустим разход на химически съединения в храните, заедно с храна.

Смята се, че ежедневната употреба на 30 мг натриев тартарат на килограм телесно тегло на един здрав възрастен човек няма да изпитва никакви негативни ефекти.

Важно е да се знае, че когато се работи с E335 натриев тартарат може да има изпарение, нивото на което се съдържа и в санитарно-епидемиологични правила и е на не повече от 10 мг на кубичен метър.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс