Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E334 Tartaric acid / Винена киселина / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E334 Tartaric acid /Винена киселина/ Антиоксидант

 

След  проучване на химическия състав и свойствата на антиоксидант E334 винена киселина, изследователите заключват, че хранителната добавка не само е  безопасна, но и дава ясни и осезаеми ползи за човешкото здраве.

Трябва да се отбележи, че използването на хранителните антиоксиданти E334 Винена киселина се простира по цялото човешкото тяло като цяло.

Но предимството на винена киселина играе важна роля най-вече за храносмилателната система и метаболизма процеси, протичащи в човешкия организъм.

Според химичните свойства на антиоксидант E334 Винена киселина се отнася до и антиоксидантни съединения, които спомагат да се увеличи значително срока на годност.

Химически активното съединение винена киселина е дикарбоксилна или хидрокси киселина.

Трябва да се отбележи, че този вид химични съединения имат свои собствени характеристики и състав.

Например, винена киселина или антиоксидант E334 съдържа едновременно в неговия химичен състав на карбоксилна група и хидроксилна група.

Поради тази причина, показва свойствата на киселина и алкохол.

Винена киселина принадлежи към групата на естествени антиоксиданти, които могат да бъдат намерени в състава на повечето от "киселинни" плодове  като грозде.

Антиоксидант E334 често се използва в хранително-вкусовата промишленост като регулатор на нивото на киселинност или рН.

 По външен вид  е подобно на състоянието на агрегация на по-голямата част от антиоксидантите, използвани в хранително-вкусовата промишленост.

Безцветен кристален прах със свързващо вещество и ясно изразен кисел вкус.

Трябва да се отбележи, че учените и лекарите отдавна са открили предимства на  винената киселина, и ролята на химическото съединение за нормалното функциониране на всички жизненоважни системи на човешкото тяло.

Антиоксидант E334 Винена киселина участва пряко в метаболизма или метаболитни и храносмилателни процеси, протичащи в организма.


Обикновено се използва за приготвянето на сладкарски изделия, конфитюри, мармалади, плодови сокове или пюрета, желета, мармалади, шоколади, бонбони и безалкохолни напитки.

В допълнение към винената киселина, хранително-вкусовата промишленост е широко използвана във фармацевтичната, козметичната и химическата промишленост.

 

E334 е одобрен за използване в производството на хранителни продукти в повечето страни по света, включително и в Европейския съюз, Руската федерация и страните от ОНД.

В момента лекарите не са инсталирани никакви ограничителни разпоредби или рамки за консумирането на храни, които съдържат E334.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс