Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E333 Calcium citrate / Калциев цитрат / Антиоксиданти | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E333 Calcium citrate /Калциев цитрат/ Антиоксиданти

Като калциева сол на лимонената киселина, E333 калциев цитрат се споменава под наименованията Калциев цитрат, монокалциев цитрат и Дикалциев цитрат.

Тази добавка се използва като киселинен регулатор, стабилизатор и комплексообразувател.

Получава се  чрез активно взаимодействие на калциев хидроксид и лимонена киселина.

 Той е кисел на вкус прах, който се различава с чисто бял цвят, перфектно разтворим във вода.

E333 не е забранен за употреба като добавка в много страни по света, включително и Руската федерация., но в Украйна, не е включена в регистъра на разрешени добавки в храните.

Междувременно, E333 се използва в съвсем различни сфери на човешката дейност.

В хранително-вкусовата промишленост се използва като антиоксидант, консервант, фиксатор на цвета на продукта, регулатор на киселинността и стабилизатор. Като стабилизатор добавен към състава в сухо и кондензирано мляко, както и преработено сирене.

Като регулатор на киселинността на храните навлиза в десерти, конфитюри, желета и конфитюри.

За по-нататъшно обогатяване често се добавя към млякото и млечните продукти. Със същата цел, калциев цитрат е част от сладкиши, хляб и безалкохолни напитки.

 В медицината, е толкова важно и функционален - той снабдява организма с калций.

И в това отношение, веществото е много по-ефективен от калциев карбонат Е170.


Известни ползи от E333 калциев цитрат – той е един от най-добрите източници на усвоим калций, което е невъзможно без участието на повечето от процесите в човешкото тяло.

Сред тях, на първо място е ензимен процес и коагулация на кръвта. В много страни това е целенасочено добавяно в храни за кърмачета, детски храни и зърнени култури, за да продължава да обогатява нарастващия корпус на калций.

Както сочи проучване, използването на E333 Калциев цитрат се дължи на висок потенциал за предотвратяване на рак на дебелото черво.  В допълнение, E333 се счита за добро средство за отстраняване на тежки метали.

Между другото, данни за негативните ефекти от тази хранителна добавка, не е в наличност, както и минималната дневна доза E333 не е известна.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс