Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E332 Potassium citrate / Калиев цитрат / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E332 Potassium citrate /Калиев цитрат/ Антиоксидант


E332 Калиев цитрат е с много имена, които са еднакво използвани. Сред тях, калиев цитрат, и монокалийцитрат, калиев дихидроген цитрат.

Тази хранителна добавка обикновено се използва не само като регулатор на киселинността, но също действа като стабилизатор и емулгатор.

Освен това, E332 и се използва като синергист антиоксидант и емулгиращи соли.

E332 калиев цитрат се получава изкуствено чрез взаимодействие на лимонена киселина с калиев хидроксид.

 Резултатът е кристално бяло вещество, има богат кисел вкус.

Свойства на E332 калиев цитрат е подобен на суровината за тази добавка (лимонена киселина) - е лесно разтворим във вода и в същото време, слабо разтворим в алкохол.

Между другото, в други органични разтворители не се разтварят E332.

Калиев цитрат се използва широко във фармацевтичния сектор, при производството на козметични продукти и при производството на храни - в почти всички сфери на човешката дейност.

Употребата на E332 калиев цитрат, се изисква  успешно да стабилизира нивото на киселинно-алкалния баланс и киселинност като цяло.

В хранителната промишленост E332 е добавен в конфитюри, десерти, желирани бонбони, желета, за да се коригира киселинността и консистенцията на крайния продукт.

Често, калиев цитрат присъства в крема и сухо мляко на прах, морски дарове (риба, раци, скариди, миди, и в растителни и животински масла и мазнини.

Активно се използва в производството на плодови и зеленчукови консерви, мляно месо и полуфабрикати.

Калиев цитрат се съдържа в брашното и сладкарските изделия.

Трудно е да си представим процеса на производство на топено сирене без тази добавка - калиев цитрат е отговорен за еластичността и плътността на структурата, специфичен приятен вкус и срок на годност на готовата продукция.

 И за да се гарантира, че млякото не се съсирва и издържа по-дълго, се добавя определено количество E332 като стабилизатор на сол.


С оглед на преобладаващото използване на антиоксидант E332 калиев цитрат за вероятната вреда на употребата на тази добавка е разрешена във всички страни, включително ЕС, Русия и Украйна.

В този случай, дневната доза от консумация се счита E332 номер в рамките на 2-40 милиграма на килограм телесно тегло.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс