Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E329 Magnesium lactate / магнезиев лактат / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E329 Magnesium lactate /магнезиев лактат/ Антиоксидант

Трябва да се отбележи, че изследването на химическия състав и свойства на храната антиоксиданти E329 магнезиев лактат, учените са стигнали до извода, че тази хранителна добавка може да се счита за "относително безопасна" за човешкия живот и здраве.

 Дори и след тези оптимистични прогнози, по-голямата част от световните държави, лекарите не смеят да се позволят използването на хранителната добавка в производството на хранителни продукти.

 Някои изследователи твърдят, че ползите от E329 в човешкото тяло е очевидна. Антиоксидант магнезиев лактат се отнася до съединения, получени по синтетичен път, в резултат на химична реакция при влиянието на реагенти на млечна киселина,която се се извлича от солите и примесите.

 В химическата промишленост се нарича само като Магнезиев лактат, т.е. магнезиевата сол на млечна киселина и 2-оксипропионат и магнезиев лактат.

По външен вид не се различава от веществата, сходни по структура и свойства, той е кристално бяло прахообразно вещество.

Най-честата употреба е като регулатор на киселинността в готовите продукти. Също така се използва като заместител на готварската сол и емулгатор - уплътнение на тъканите по време на промишлена преработка на плодове и зеленчуци.

В повечето случаи E329 магнезиев лактат се използва в комбинация с други химични съединения с антиоксидантни свойства. Може да се намери в химическия състав на замразени полуготови месни продукти, сладкарски и хлебни изделия.

Намира приложение в козметиката като влагозадържащ агент , във фармацевтичните продукти, както и тютюна.

Проучването на вредите все още се провежда. Поради тази причина, някои държави се бавят в разрешаването на използването на E329 в храните.

В Руската федерация E329 антиоксидант обикновено се използва за подобряване на брашно.

Имайки предвид досегашните изследвания, лекарите решиха да не определят максимално допустимата дневна доза на приемане. Но хората, страдащи от непоносимост към млечни продукти и лактоза, трябва да изключени от менюто си храните, които съдържат антиоксидант E329 магнезиев лактат.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс