Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E326 Potassium Lactate / Калиев лактат / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E326 Potassium Lactate /Калиев лактат/ Антиоксидант


E326 Калий лактат - хранителната добавка се счита за "относително безопасно" за човешкия живот и здраве. Терминът "условно безопасна" се прилага само за тези съединения, които могат да причинят увреждане на определени категории хора, т.нар рискова група.

Ето защо би било грешка да се помисли, че е абсолютно безопасен и безвреден за хората.

Антиоксидант E326 Калиев лактат се състои главно в химичния състав и свойства на материята. Използва се в хранително-вкусовата промишленост, за да се увеличи срока на годност.

Получава се синтетично, чрез влиянието на калиев реагент с млечна киселина. Добавката се използва не само като антиоксидант, а и като регулатор на киселинността, емулгатор, заместител на солта и овлажнител.

В химическата промишленост храна антиоксидант често се разглежда като 2-хидроксипропионат калий (молекулярна формула CH 3 CH (OH) опал).

Забележително е, че E326 се получава като разтвор на соли на млечна киселина и карбонати.

Напълно разтворима в разтвори на водна основа, по тази причина се счита за антиоксидант микроелемент и се отнася до групата на минерали.

Най-често се използва като заместител на солта, както и уплътнител на растителни тъкани от преработката на зеленчуци или плодове.

Обикновено  се използва в комбинация с други подобни по химичен състав и свойства на съединенията.

Основната вреда е, че се  появява устойчиви алергични реакции, астматични пристъпи и астма при някои хора.

Педиатрите препоръчват да се изключат всякакви хранителни добавки, включително антиоксидант E326 от детското меню.

Смята се, че антиоксидант E326 може да причини непоправими вреди на хората, които страдат от непоносимост към лактоза.

Лекарите не са установени максимално допустимият процент на потребление в храната. Не трябва да забравяме, че по-голямата част от хранителните добавки, включително и антиоксидантите, може да доведат до значителни вреди за човешкото здраве.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс