Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е325 Sodium Lactate / Натриев лактат /Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е325 Sodium Lactate /Натриев лактат/Антиоксидант

 

Химичното наименование на антиоксидант E325 Sodium Lactate звучи като 2-хидроксипропионат разтвор. Неговата химическа формула е представена, както следва: - S3N5O3Na, докато на молекулярно ниво - CH3CH (OH) SOONa.

От гледна точка на физико-химичните свойства на добавката е натриева сол на млечна киселина.

Външнен вид -  хомогенна сироповидна течност, която се характеризира с липса на утаяване или частици. 6.7-7.6 - рН на 1 %  разтвор на веществото и плътността на 50 % е 1.28.

Поради факта, че този изомер се получава чрез неутрализация на млечна киселина и има повторение на изходната суровина - лактат, е напълно разтворим във вода.

В хранителната промишленост се използват активно вещество, както влагопоглащател, като антиоксидант в състояние не само да абсорбира влагата в храните, но и да ги укрепи в антиоксидантен ефект.

 Обикновено натриев лактат се използва в производството на хлебно тесто за подкисляване, което прави  крайния продукт с характерен вкус.

Освен това, използването на тази добавка е известно в производството на замразено месо, което се съхранява във вакуум опаковка - E325 значително удължава тяхното съхранение.

Може да се намери в състава на бисквити и сурова шунка.

В процеса на консервиране на зеленчуци добавяне хранителни антиоксиданти спомага за постигане на еднородност на солен разтвор, заедно с подобряване на вкуса на готовите продукти, които се състоят от домати, маслини, лук и кисели краставички.

Ефективно използван в производството на сладкарски кремове, ликьори и коктейли - тя не само ще удължи срокът им на годност, но също така подобрява органолептичните свойства на готовия продукт. При производството на бонбони, плодове, бонбони и добавката  гарантира, че вискозитетът на масата на кипене се понижава. И с добавянето на хранителни антиоксиданти Е325 натриев лактат в преработеното сирене веществото действа като сол.

Независимо от вредите, които нанася за здравето Натриев  лактат, употребата му не е забранена в ЕС и Украйна.
Няма препоръчителна доза на приемане, тъй като хранителната добавка не е ясно установена. Знаем само, че вредата е особено очевидна за деца и хора с непоносимост към лактоза.

Ето защо, тази категория хора, че е желателно да използват храни, съдържащи тази добавка.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс