Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E322 Lecithin / Лецитин / Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E322 Lecithin /Лецитин/ Антиоксидант

E322 Лецитини  е вещество от растителен произход.

Името на тази добавка произхожда от гръцки език - в превод това означава, яйчен жълтък. Затова действа като най-богатият източник на лецитин.

E322 се съдържа и в продукти, които се отличават по съдържанието на голямо количество мазнини ( черният дроб, яйца, фъстъци, както и някои видове плодове и зеленчуци.)

Значителна част от лецитин се съдържа във всички човешки клетки.

В промишленото производство на E322 лецитини, получени въз основа на индустриалната соя отработени масла и други соеви продукти, лецитинът може да бъде три вида.

Първо - суров лецитин, който е под формата на вискозно кафяво масло или гъста маса с характерен вкус. Пречистеният лецитин изглежда като жълто-кафяво восък, докато фракционирано лецитинът е свободно течащ прах, течни или вискозни прозрачни жълто-кафяви гранули. E322 Лецитини лесно разтворими в мазнини и въглеводороди, но вода и студен ацетон, тя не се разтваря.


С оглед на полезността от употребата на антиоксидант E322 лецитини е разрешенa в много страни, включително Русия и Украйна.

Като емулгатор, тя се използва активно в процеса на производство на маргарин, мляко и млечни продукти, хлебни и шоколадови изделия и глазури.

Използва се също и в нехранителни потребителски стоки и преработващата промишленост, като  производство на разтворители, лецитин, мастни бои, винилови покрития, козметика, и при производството на пестициди и минерални торове, в преработката на хартия.Ползите от хранителни антиоксиданти E322 лецитини очевидно, тъй като веществото е от жизненоважно значение за всеки жив организъм.

Факт е, че около 50 процента от черния дроб, както и третата част на мозъка и защита на тъканите около мозъка и гръбначния мозък, се състои от лецитин.

Чрез използването на този материал се актуализира увредените клетки, и също така осигурява пълна работа на нервната система и мозъка.

 Използването  на антиоксидант E322 се крие във факта, че е средство за доставяне на витамини, хранителни вещества и лекарства за клетки.

Липсата на лецитин в организма може да доведе до намаляване на ефикасността на някои лекарства.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс