Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E321 Botylated hydroxytoluene/Бутилхидрокситолуен/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E321  Botylated hydroxytoluene/Бутилхидрокситолуен/ Антиоксидант


В резултат на изследвания, както и поредица от тестове и експерименти, учените са заключили, че химичните свойства на E321 бутилхидрокситолуен могат да навредят на здравето на човека.

Хранителната добавка е със статут на "не е безопасна".

 
Антиоксидант бутилхидрокситолуен е синтетичен аналог на  полезен за живите организми витамин Е.

Химически, активното съединение бутилхидрокситолуен позволява инхибиране на естествените процеси на окисляване на органични вещества, които са изложени на въздух и пероксид радикали да започнат да се окисляват.

 В резултат на естествения процес на окисляване на завършените стоки храни губят потребителски вкус и качество.

В областта на химическата промишленост, често се употребява друго име за E321 бутилхидрокситолуен - ionol. На вид представлява кристално вещество, което не е разтворимо във вода или глицерин. в разтвор на мазнини и ацетон е напълно разтворим антиоксидант. Има слаб, но характерен мирис.
Най-често антиоксидант Е321 е намерени в химическия състав на хлебни продукти, като бисквити или хляб, растителни масла или греси, мазнини от животински произход (риба, лой), както и дъвки.
Антиоксидант E321 бутилхидрокситолуен не се използва в Руската федерация, в Европейския съюз, САЩ и Азия. В Украйна продължат да използват опасното вещество  при производството на хранителни продукти.

В малки количества, в комбинация с витамин С или L-лизин, E321 започва да действа като мощно антибактериално и антивирусно вещество.

Минималната допустима консумация върху човешкото здраве е 0,125 мг на всеки килограм телесно тегло.

В случай на предозиране веществото е с тежки последици под формата на образуване и развитие на злокачествени ракови заболявания.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс