Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E320 Butilate hydroxyl-anisole /Бутил хидрокси анизол/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E320 Butilate hydroxyl-anisole /Бутил хидрокси анизол/ Антиоксидант

 

За Е320 бутилхидроксианизол учени са установили, че хранителната добавка е  "условно безопасна" за човешкия живот и здраве.

E320 се отнася до групата на антиоксиданти. Тези вещества се характеризират с техните уникални състав и химически характеристики, които могат да повлияят на естествените процеси на окисляване, които се случват по време на готови за прилагане на храната.
Отличителни химични свойства Е320 бутилхидроксианизол е да помогне за удължаване  на срока на съхранение и срок на годност на хранителните продукти.. Използва се в хранителната промишленост не само като антиоксидант.

Химически активното вещество бутилхидроксианизол помага да се стабилизират и да се запази цвета и вкуса на крайния продукт.
Трябва да се отбележи, че съставът на Е320 бутилхидроксианизол включва няколко изомерни вещества, които определят способността на антиоксидант.

Тези органични съединения се получават синтетично чрез химична реакция на изобутилен и 4-метоксифенол.

E320 прилича на восъчна субстанция, която е слабо разтворим във водни разтвори, напълно разтворим в метанол, масла и мазнини, и етанол.

В химическата промишленост изпълнява бял, жълт и розов цвят, с лека, но характерна миризма.

 Ползва се за производство на олио или разтопено масло, в състава на мазнини от растителен или животински произход.

Много малко количество бутилхидроксианизол (0.01-0.02%) е в състояние да защити крайния продукт от преждевременно влошаване и загуба на вкус и потребителски качества.


 

Поради възможни странични ефекти, които могат да възникнат в резултат на консумиране за човешкото тяло, лекарите са изчислили максимално допустим процент на потребление на опасни химични съединения човека.
Смята се, че 0,5 мг от това вещество, които представляват за всеки килограм телесно тегло.

Някои изследователи твърдят, че основната вреда от бутилхидроксианизол изразено като канцерогенни и токсични има върху човешкото тяло.

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс