Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
Е107 - Жълто 7G (Yellow 7G) / оцветител / | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

Е107 : Жълто 7G (Yellow 7G)
Синтетична “въгленокаменна смола” и жълт оцветител.

Той е синтетичен жълт азо багрило.
Смята се, че предизвика алергични реакции или непоносимост, особено сред тези хора алергични към аспирин или страдащите от астма.
Това е един от цветовете, които се препоръчва да бъдат елиминирани от диетата на децата.
Използването му е забранен в Австрия, Япония, Норвегия, Швеция, Швейцария и САЩ.Причинява алергични реакции и непоносимости, най – често отнесени към хората с непоносимост към аспирин и страдащите от астма. 
От страните в Европейския съюз, единствено в Англия  Е107 жълто се използва за оцветяване, като ЕС предлага тотална забрана. 
По непотвърдени данни в България все още се използва този оцветител (информацията за оцветителя е от времето, преди България да бъде приета в ЕС). 
E107 : Жълто 7G е забранен за употреба в Австрия, Япония, Норвегия, Швеция и Швейцария, както и в САЩ.

Не се препоръчва употребата от деца.


Хинолин жълто WS е зеленикаво-жълто багрило, което е известен също като Хинолин жълто, Е104, CI 47005 и Food Yellow 13.
Това е смес от химически вещества, получени от 2- (2-хинолил) индан-1,3-дион ,
В "WS" в името се отнася до разтворимост във вода.
Налице е също така "СС" форма на препарата, който не е разтворим във вода.
Производителите на храни използват хинолин жълто WS, когато те искат да придават зеленикаво-жълт Gatorade-лимон-вар цвят течност.
Това е установено в някои сокове и в някои марки сорбета, скоч яйца и пушена треска.
Хинолин жълто се състои от каменовъглен катран.

Хинолин жълто има страничен ефект, че повечето хранителни добавки, не го правят. Това повишава усвояването на  алуминии чрез храносмилателния тракт.
Натрупването на алуминий в мозъка се смята, че допринасят за дегенеративни процеси в болестта на Алцхаймер.

Както може други хранителни добавки, хинолин жълто причини алергия симптоми при хора, които са алергични към аспирин и аспирин-съединения.
Консумирането на хинолин жълто след прием на аспирин или след консумация на храни, които съдържат аспирин като химикали (стафиди, сушени сини сливи, копър, къри на прах, червен пипер, риган, или мента), може да предизвика обрив, затруднено дишане, кихане, или сърбеж.

Тази реакция се среща при около 1 300 души.
Около 1 на 1000 души могат да имат и автоимунни реакции, които могат да включват мигрена, дефицит на вниманието, виене на свят, или стомашно разстройство.
Около 1 на всеки 100 души се развива реакция на кожата (зачервяване, сърбеж, лющене, белене) след излагане на хинолин жълто на кожата.

Правителствата на Австралия, Япония и САЩ забрана на употребата на боя, но тя все още е в много хранителни продукти, продавани във Великобритания.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс