Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E319 Tert-butyl Hydro Quinol, Tert-butyl Hidroquinone / Терт- бутил Хидро квинол, третичен-бутил хидрохинон /Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E319  Tert-butyl  Hydro Quinol, Tert-butyl Hidroquinone / Терт- бутил Хидро квинол,  третичен-бутил хидрохинон /Антиоксидант

E319 прилича на восъчен прах в жълто или бял цвят, със специфична и характерна миризма. Основната характеристика и отличителна черта е, че добавката не променя цвета или вкуса на крайния продукт храна.

 Обикновено, E319 се използва в комбинация с други антиоксиданти под името E310-312.E319 участва в производството на продукти, съдържащи в състава си мастна емулсия.

 Най-често трет-бутилхидрохинон може да бъде открит в състава на тези храни като майонеза, салатни сосове, или високо основани на майонеза дресинг, полусладкарски изделия, супи и юфка, картофено пюре и зърнени култури.
Прилага се и във фармакологична промишленост, като антиоксидант, както и в химическата промишленост за стабилизиране на технически масла, восък или лак.

Именно поради тази причина E319 е разрешен да се  прилага в повечето страни като Руската федерация, Европейския съюз, САЩ, както и в страните от Азия в процеса на производството на храни.
Като се има предвид потенциалната вреда на E319 за човешкото тяло, лекарите са установили максимално допустимата дневна консумация на опасни съединения в храната, които се съдържат в състава на храните.

Възрастен човек може, без вреда за здравето си да консумира на ден до 0.2 мг  антиоксидант E319 на килограм телесно тегло.

E319 TBHQ може да се изразява в появата на устойчиви алергични реакции, астма, астматични пристъпи, както и повръщане и халюцинации.

Тестването показва, че реактивното предозиране от веществото може да бъде фатално.

Основната вреда на E319 е в химическия състав на съединението.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс