Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E316 Sodium Erythorbate /Натриев ериторбат/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E316 Sodium Erythorbate /Натриев ериторбат/ Антиоксидант

 

Натриева сол на ериторбиновата киселина е хранителен антиоксидант E316 натриев ериторбат, който е известен също под името  isoaskorbate натрий, натриев изоаскорбат и натриев ериторбат.

На външнен вид  представлява гранулат или бял кристален прах, който няма никаква миризма, но се отличава с леко солен вкус, перфектно разтворим във вода и алкохол. Това се дължи на гликолите, докато в присъствието на мазнини и масла, тези процеси напълно отсъстват.

Освен антиоксидантните свойства има и характеристика на соли на аскорбиновата киселина - лесно реагира с кислорода във въздуха и водата, така че е препоръчително да съхранява във водоустойчиви контейнери.

E316 е синтетично получен чрез взаимодействие на натриев хидроксид с аскорбинова киселина.

Често е произведен от захар и растения, особено захарно цвекло и захарна тръстика и царевица.

Добавка E316 е широко използвана в хранително-вкусовата промишленост, където тя играе ролята на антиоксидант, т.е. вещество, което е в състояние да води до забавяне на процеса на окисление в хранителните продукти.

Също така и като подкисляващо, регулатор на киселинността и цвят стабилизатор.

E316 е добавя се в  полуготово месо, колбаси и консервирани риби, удължава срока на годност на плодове и зеленчуци, предотвратява потъмняването на плода, който се появява под влияние на атмосферен кислород.

Може да бъде част от някои сладкиши и хляб, мазнини от различен произход, както и безалкохолни и алкохолни напитки.

 Химическата промишленост използва тази добавка за стабилизиране и да предотврати окисляването по време на галванични и ензимни процеси.

Основана допустимата дневна доза от E316 натриев ериторбат е не повече от 5 мг / кг телесно тегло.

 Одобрен за употреба в ЕС и в нашата държава, като спада към безопасността на хранителните добавки, които ядете

 

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс