Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E315 Erythorbic acid/Ериторбиева киселина/ Антиоксидантни | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E315 Erythorbic acid/Ериторбиева киселина/ Антиоксидантни

E315 Ериторбиева киселина е антиоксидант и се използва често в различни клонове на човешкия живот.

 Има и други имена за тази добавка, включително изоаскорбинова киселина, ериторбатна киселина или Erythorbic.

Този антиоксидант се получава от захароза, и следователно може да се каже, че е оптичен изомер или L-аскорбинова киселина.

Физичните свойства на E315 имат много общо с аскорбиновата киселина - очевидно той е бял кристален прах или жълто-бял цвят с характерен кисел вкус.

 Ериторбатна киселина се разтваря  отлично в алкохол и вода, гликоли, имащи средна разтворимост, но не и в масла и мазнини. E

315 реагира с вода и лесно се окислява на въздуха, затова не трябва да се съхранява във влага и в непрозрачни контейнери.

Добавката се използва като антиоксидант в производството на различни полуготови продукти от месо, и колбасарски изделия в размер на до 500 мг / кг.

 При производството на замразена риба и рибни продукти се допуска   до 1,5 грама на килограм добавка в готов продукт.

Използването на антиоксидант E315 в хранително-вкусовата промишленост дава възможност да се намали количеството на нитрити с 1/3.

Прилага се като консервант и в оцветяването производството на безалкохолни и алкохолни напитки.

Също и като стабилизатор, оцветяването често се добавя по време на производството на консервирани плодове (например ябълкови пюрета).

Като витамин добавка E315 Erythorbic киселина практика не се използва, поради факта, че в сравнение с аскорбинова киселина, C активност витамин тя не трябва да надвишава 5 на сто.

Може да се използва E315 и нехранителни индустрии - където той играе ролята на антиоксидант в различни ензимни, химични и галванични процеси.


Според експерти допустимата дневна доза ериторбатна киселина не се ограничава, като добавка, способна да действа върху човешкото тяло, подобна на аскорбинова киселина.

В страните от ЕС, включително и Руската федерация, използването на антиоксидант E315 е позволено.

Ползите от E315 ериторбатна киселина при хора не е да се подобри имунитета, участващи в окислително-редукционни процеси, както и намаляване на пропускливостта на кръвоносните съдове.

Нейната основна разлика от витамин С е, че тя по-малко се абсорбира и се задържа в тъканите. Затова нейното благотворно влияние върху организма е по-незабележим.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс