Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E312 Dodecyl gallat /Додецил галат/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E312 Dodecyl gallat /Додецил галат/ Антиоксидант


Според международната класификация на хранителни антиоксиданти E312 Додецил галат е предоставена със статут на "опасни" хранителни добавки за човешкото здраве и живот.

Все пак, въпреки наличието на очевидните вреди, E312 Додецил галат продължава да се прилага по време на производството на храни. Той не е забранен за употреба в Европейския съюз, Руската федерация, САЩ, както и бившите съветски републики.

Като част от определени храни могат да се срещат с други имена на хранителни антиоксиданти E312 Додецил галат, например лаурил галат.

Според химичните свойства на E312 принадлежи към групата на антиоксидантите, сходни по структура.

Диетичните антиоксиданти E310, E311 и E312 Додецил галат се произвеждат по синтетичен път.
В резултат на излагане на различни естери на галова киселина, разпределени реагенти, включително додецил галат, се използва в хранителната промишленост като антиоксиданти.

На вид е - бял или кремав цвят прах, което практически е без мирис и е с горчив вкус, напълно разтворим в алкохол, етер и гликолови разтвори.

Добре се  смесва в мазнини и само  във водна среда не се разтваря.

Най-често се използва в процеса на производство на храни, като майонеза, сосове или салатни сосове на базата на майонеза, животински мазнини и растителни масла, маргарини, и зърнени закуски, смеси за печене за сладкарски и хлебни изделия, супи, бульони, готово картофено пюре, както и дъвки.

Основните вреди са от химическия състав на съединението:

Разпадането на  додецил галат в човешкия оргазъм и образуваната галова киселина и лаурил алкохол.

Тези вещества имат отрицателно въздействие върху живите организми.

Първо се изразява в появата на устойчиви алергични реакции, които обикновено са придружени с обрив, зачервяване на кожата и екзема.

Освен честата консумация на храни, съдържащи храни антиоксидант E312 Додецил галат може да причини тежко увреждане на стомашно-чревния тракт.

Като се имат предвид възможните негативни последствия за здравето и благосъстоянието на нормалните хора, които могат да се получат в резултат от ползването на Е312, лекарите са установили максимално допустимата дневна доза от опасни химикали в храната като част от храната.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс