Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E311 Octyl gallate /Октил галат/ Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E311 Octyl gallate /Октил галат/ Антиоксидант


Химичният състав и свойствата на  E311 Октил галат принадлежи към групата на и антиоксидантите.

Той е в една група с друг антиоксидант, под името E310 пропилгалат свойствата им са подобни.  

И двете химически съединения се получават синтетично чрез действието на реагенти галова киселина. E311 Октил галат прилича на брашнесто вещество, ярко жълто или чисто бяло на цвят, не разполага с ясно изразен аромат, но се различава с леко горчив вкус.

Той е силно разтворим в мазнина и алкохолни разтвори.

Антиоксидантите - химични вещества, които са в състояние да повлияят на естествените окислителни процеси, които се случват с течение на времето в храните. Това пречи на развитието на окислителните процеси.

E311 Октил галат помага за увеличаване на срока на годност, както и продажбите на готовата продукция.

Когато се приемане в стомашно-чревния тракт на човека, след това разтваря да октанол и галова киселина.

На свой ред разлагането на октил  може да доведе до трайни алергични реакции.

Освен това вредата Октил галат може да се изрази в появата на обрив по кожата, дразнене на лигавиците, както и външния вид на кожата екзема.

Въпреки негативното влияние на човешкото тяло не е забранена в Европейския съюз. Лекарите са взели под внимание вероятността от сериозни последствия и са определили н максималния допустим дневен прием на дозата на опасните съединения в храните.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс