Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E310 Propyl gallate /Пропил галат/Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E310 Propyl gallate /Пропил галат/Антиоксидант

В резултат на задълбочени изследвания на химичен състав и свойства на хранителните антиоксиданти E310 Пропил галат получава статут на "умерено безопасна" за живота и здравето на човешкото тяло.

Лекарите обаче не изключват наличието на вреда от антиоксидант E310, така определят максимално допустимите граници на съдържание на химически съединения в състава на храните.

Пропил галатът е официално одобрен за употреба в производството на храни в повечето страни в света, включително и на Руската федерация.

Производителите на храни са задължени от закона да изпълняват строг контрол върху количеството E310 в готовите продукти .

 Активното химично съединение на пропил галат, се дължи на естери на галова киселина.
Свойствата му  се отнася до вещества с естествен произход, които се съдържат в състава на някои растителни видове.

Освен E310, съдържащ се в химическия състав на лигнина и други дъбилни съединения.

 На външен вид е кристално вещество, характеризиращ се с характерен горчив вкус и светло жълт цвят,слабо разтворим във водни разтвори, добре се смесва със съединенията от мастен алкохол.

В хранителната промишленост се произвежда по синтетичен път.

Химическата реакция на пропилов алкохол на въздействието на галова киселина, която освобождава пропил етери (пропил галат).

Използва се широко в хранително-вкусовата промишленост.

Има отлични химични свойства като съединение, което се състои от две молекули. Едната от тях се отнася до водоразтворими, а втората - на мастноразтворими.

В тази връзка, антиоксиданта E310 често се използва за производството на храни, съдържащи мастни емулсии в неговия състав.

Най-често се прилага в производството на следните храни: майонеза, олио, маргарин, различни сосове и дресинги, сухи супи, както и смеси на сладкарски изделия.

 E310 антиоксидант се използва и в козметичната индустрия, в състава на лосиони и кремове за лице.

Вредата от пропил галат се състои главно в химическия състав на съединението.

Учените са установили достатъчно сериозни отрицателни последици, които могат да възникнат при предозиране антиоксидант E310.

 Химичното съединение може да предизвика тежки алергични реакции, астматични пристъпи и задушаване.

Лекарите определят максимално допустимите дневни дози в храните от 2,5 мг на килограм на здрав възрастен.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс