Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/eSupplements.php on line 6
E308 Gamma-tokopherols /Гама-токофероли/Антиоксидант | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Е-Добавки" на АПТЕКА-info.comняма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Е та в храните има за цел само да дава информация за намиращите се допълнителни добавки в хранителните продукти, козметика и лекарства. Тази информация не може да замести експертни мнения в областа, както и да се взима в предвид за начин на хранене и живот. Аптека Инфо не носи отговорност за достоверността на поднесената информация, както и за вреди, настъпили при съобразяване с поднесената информация. Информацията е преведена от чуждестранни източници. Възможни са пропуски
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете Е-Добавка: Търсене по име Търсене по описание

E308 Gamma-tokopherols /Гама-токофероли/Антиоксидант

Полезните свойства на E308 Гама токофероли се изразяват в значително удължаване срока на годност на продуктите, предотвратяване на тяхното потъмняване и окисляване.

Веществото се получава по различни начини, но обикновено от растителни източници. Основната суровина за производството на антиоксидант E308 от соево масло, памучно семе или пшеничен зародиш.

Освен това, тази храна антиоксидант може да изолиран от генетично модифицирани продукти.

Външният вид на антиоксидант E308 е вискозно синтетично масло в жълт или кафяв цвят,  но не е естествен токоферол.

Възможните свойства пряко зависят от температурата и количеството на добавката - значително повишаване на температурата, например, води до проокислително действие, в които има неприемлив вкус.

В ЕС, Украйна и Русия E308 не е забранен за употреба в производството на растителни масла и животински мазнини, които са специално проектирани за кулинарни цели. Веществото може да се използва като токофероли заедно с друг
o или поотделно.
 
В хранителната промишленост E308 може да се използва в производството на синтетично в месни продукти (за предотвратяване на мастни окислителни процеси), смеси на сухо мляко (като стабилизатор), като емулгатор.

Често се използва като разтворител в каротин
a на багрилна основа, и витамини в състава на основата на аскорбинова киселина.

Но когато се използват в промишлените процеси антиоксидант E308 не е задължително да фигурира в списъка на съставките, а също и да не се оставя да го наричат витамин C.

Включен е в  козметиката и в фармакологична промишленост.

При редовна употреба на лекарства, в които се съдържа това вещество има благоприятен ефект върху състоянието на кожата - значително подобрява структурата и външния вид на кожата.

Предимствата на E308 са очевидни за човешкото тяло.

Необходимо е да се гарантира възстановяването на увредените клетки, което помага на вътрешните органи, нуждаещи се от кислород.

 Освен това, тя помага да се предотврати окисляването на веществото и на по-добро усвояване на витамин А.

Доказани ползи от E308 за хората, страдащи от различни видове ракови заболявания с образуването на тумори и възпалителни процеси.

Установените норми за ежедневна консумация се считат за 2 мг на килограм телесно тегло.

И за гама-токоферол е признато,че е безвреден и не предизвиква алергични реакции.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс