Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/simptoms.php on line 7
Гингивит | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

Секцията "Сиптоми" на АПТЕКА-info.com дава най-обща представа за възможните заболявания.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се консултирайте с Вашия лекуващ лекар или фармацевт. Секцията "Симптоми" няма за цел да определя диагноза!

Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Изберете симптом: Покажи

Гингивитът представлява болестно състояние, което се характеризира с възпаление на венците. Причинител на заболяването са микробите, които се намират в устната кухина. Те отделят вредни ензими и токсини, които са причините за отлепването на най-горната част на венеца от повърхността на зъбите. В резултат на това зъбната плака прониква надълбоко във венеца и започва да се развива възпаление, като се образува своеобразен джоб. Плаката след време започва да се втвърдява и се превръща в зъбен камък. С течение на времето зъбната плака остарява и се появява гингивит. Стоматолозите класифицират гингивита на остър, хроничен, язвено-невротичен, катарален и хипертрофичен гингивит. Първият се образува при причиняването на механична травма на венците. Хроничният гингивит се появява в резултат на заболявания като гастрит, проблеми с обмяната на веществата, алергии и прием на лекарства. При понижен имунитет, след преболедуване на грип или авитманоза, е възможно да се появи язвено-невротичен гингивит.Първите симптоми на възпаление на венците са кървене, зачервяване и подуване на тъканта. След това е възможна появата на възпаление във вътрешната повърхност на устата, в резултат на което дъвченето на храната става нетърпимо.Лечението на заболяването започва с почистване на венците и зъбите със стоматологични инструменти и машинка. След това стоматологът полира повърхността на зъбите и ги обработва с флуорен лак, с цел да се предотврати натрупване на нови наслагвания. Ако заболяването е в напреднал стадий се използва допълнително лазер, който дезинфекцира венечните джобове, като предотвратява развитието на пародонтит.Появата на гингивит по време на бременност е много често срещано явление. При някои жени още в първите месеци от бременността се наблюдава подуване и кървене на венците, като тези симптоми са често придружени с болка. Появата на заболяването се дължи на отделянето на голямо количество хормони през този период, което е идеална среда за развитие на множество микроорганизми. Провеждането на профилактика 2 пъти годишно при стоматолог и редовното прочистване на зъбите са най-добрата превенция срещу заболяването.

вдъхновение на Аптеки Оптима
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин
Здраве плюс