Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
За стомашните болести — режим (100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Ако често ви боли стомах, ако имате киселини и други стомашни смущения, опитайте се да се придържате към следния начин на живот и режим в продължение на 1–3 месеца. Преди всичко — не бива да се пие алкохол и да се пуши. Да не се яде нищо пикантно и кисело, да не употребявате горчица, пипер, тлъсто свинско месо, пържена или дълго варена храна. Можете да ядете хляб, но в ограничени количества и най-добре — препечен. Чай и кафе — също в ограничени количества.
И още едно условие: необходимо е старателно да предъвквате храната, за да се смеси със слюнката. В никакъв случай да не ядете, когато сте уморени. Първо си починете. После уточнете дали наистина сте толкова гладни, колкото ви се е сторило. Нали умората се усеща като глад.
Според древните знахари много стомашни болести се лекуват с правилно рационално хранене и билки. Ето един от начините за лекуване на колит, който много пациенти безуспешно лекуват по болници и санаториуми.
В една чаша вряла вода се запарват по една чаена лъжичка червен кантарион, конски босилек и лайка. Пие се по една супена лъжица на всеки два часа, около 7–8 пъти дневно в продължение на 1–3 месеца. След това можете да пиете 2–3 пъти дневно, докато оздравеете напълно. Строга диета и тази отвара от билки се препоръчва от много лекари не само при колит, но и при други стомашно-чревни заболявания.
Народен лек за повишена киселинност в стомаха е сокът от моркови. Колкото по-висока е киселинността, толкова повече сок трябва да пиете. Това е старинно средство, известно от векове в Русия, в Сибир.
ИЗТОЧНИК:

100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник)

 
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин