Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
Какво ядем и какво трябва да ядем (100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Никой от нас, освен лекарите, не знае как изглежда дебелото черво. При повечето хора то е прекомерно замърсено от различни ненужни вещества. Най-вече ние самите сме виновни за това. Защото три пъти дневно натоварваме храносмилателната система с продукти, за които нито стомахът, нито червата са пригодени. Ястия с голямо съдържание на нишесте, различни тестени изделия (особено сладкишите), пържени картофи, месо покриват с дебел слой лигавицата на червата, започват да гният, да образуват микроби. Ако човек има землист цвят на лицето, неприятна миризма в устата, гадене, болки в стомаха и червата, запек, можете да бъдете сигурни, че той има страхотно замърсяване на дебелото черво и е зле с черния дроб.
Можем ли да се избавим от това? Разбира се. Научете се да консумирате голямо количество зеленчуци, плодове — най-вече в суров вид. Моркови, лук, прясно или кисело зеле, ряпа, ябълки. От тях приготвяйте салати, като комбинирате зеленчуците по свой вкус, с добавка на олио и сметана. Вариантите са безбройни. Суровите плодове и зеленчуци играят ролята на своеобразна метла, която прочиства червата, измита ненужните вещества и подобрява процеса на храносмилането. Промяната на системата на хранене веднага ще се отрази и на външния ви облик. Ще се освежи и ще стане по-еластична кожата, ще изчезнат белите налепи по езика, металическия вкус в устата, гаденето.
Има хора, за които е много трудно да променят хранително-вкусовите си навици. Е, какво пък, ако искате да бъдете млади и здрави, принуждавайте се по друг начин да приготвяте закуските, обедите, вечерите. За да облекчите този процес, пийте повече сокове, вода с мед, билкови отвари от жълт кантарион, лайка, мента, календула, пача трева.
Когато плодовете и зеленчуците се превърнат във ваша ежедневна необходимост, ще я почувствате сами. Но ако организмът ви започне „да крещи“ за повече растителна храна, тогава включете в менюто си малко брашнени и нишестени компоненти. Но — внимателно! Защото новото привикване ще стане по-бързо, отколкото отвикването.
И още един съвет. Ако сте прехвърлили 40-те, забравете всичко мазно и пържено.
ИЗТОЧНИК:

100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник)

 
Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин