Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
ЛЕЧЕНИЕ НА ГЪБИЧКИ ПО НОКТИТЕ НА КРАКАТА (http://narodnirecepti.blogspot.com/) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Ноктите растат бавно. Може да отнеме около шест месеца докато здравата тъкан замени болната. Бъдете търпеливи и упорити в лечението. През топлите месеци от годината носете отворени обувки, излагайки пръстите на краката си на слънце. Гъбичките виреят на влажни и тъмни места, така че:

    -пазете краката си сухи и чисти
    -носете памучни чорапи(те поемат влагата)
    -почистете вътрешността на обувките си с оцет и ги оставете на слънце да изсъхнат
    -контролирайте стриктно кръвната захар ако имате диабет
    -яжте повече кисело мляко (много добър източник на пробиотици)
За повечето хора това заболяване  води само до емоционален стрес и напрежение. Макар, че не изглежда нещо опасно, хората със слаба имунна система, с лошо оросяване на краката, могат да имат проблеми с разпространението на някои вторични инфекции. Най-застрашени са хората, които са страдали от диабет. Те са сред рисковата група, при която е възможно да възникнат усложнения.
 Оцет

В леген изсипете 300 ml топла вода, 300 ml. оцет и 3-4 супени лъжици сода за хляб. Киснете краката два пъти дневно за 15-20 минути. Можете да направите и компрес, с който да пренощувате. След 2-3 месеца (ако бъдете упорити) гъбичките ще са изчезнали.

Чаено дърво

Маслото от чаено дърво е мощен естествен антисептик и фунгицид, който може да ви помогне в борбата си гъбичките.

1.Вземете памучен тампон и нанесете смес от няколко капки масло и няколко капки зехтин върху засегнатото място.

2. Смесете равни количества зехтин, масло от мащерка и масло от чаено дърво и нанесете върху ноктите. Оставете за 10-15 минути и „изчеткайте”мястото със стара четка за зъби.

3. Комбинацията от чаено масло и лавандулово масло  има много добър ефект. Хубаво е да затоплите леко сместа преди да я нанесете, така маслото се абсорбира по-добре от кожата. След това можете да преспите с вълнени чорапи, така топлината ще се запази и повиши ефективността на лекарството. Редовно прилагайте в рамките на няколко седмици, гъбичките са упорити!

Риган и зехтин

Етеричното масло от риган има много добри антисептични, антибактериални, антивирусни, аналгетични и противогъбични свойства. Смесете 2 капки етерично масло от риган и 1 чаена лъжичка зехтин. Прилагайте редовно не повече от 3 седмици.
ИЗТОЧНИК:
http://www.narodnirecepti.blogspot.com

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин