Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
НЕВРО ВЕГЕТАТИВНА ДИСТОНИЯ (100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник) | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Тази болест се развива постепенно и се обажда сериозно чак тогава, когато е трудно да се пребориш до нея. Но — разбира се — това е възможно. Симптомите са: понижаване на кръвното налягане, отпадналост, болки в сърдечната област, главоболие, виене на свят, липса на апетит и, следователно, загуба на тегло. Привичния за даден човек жизнен тонус спада, което води до нарушения в съня, потиснато настроение, раздразнителност, недоволство от себе си и околните, от резултатите в работата.
Ако диагнозата „невро-вегетативна дистония“ е вярна, следва незабавно да се започне лечението, като по степенно се извежда организма от „пробива“.
Първо.
 Колкото може повече да се стои на свеж въздух, да се ходи пеш.
Второ.
 Ежедневно да запарвате и да пиете настойка от шипка, жълт кантарион, като добавите и други необходими билки. Не забравяйте за чая от листа от ягода, касис, мента, венчелистчета от роза. Тези напитки подобряват състава на кръвта, прочистват съдовете, обогатяват организма с витамини. Възвръщат апетита. Най-важното през този период е да не се ограничавате в храната, богата с ястия от плодове и зеленчуци. Ежедневно изяждайте на празен стомах лъжичка мед, няколко ореха.
Трето.
 Трябва да се погрижите за чисто лечебните настойки, които ще ви помогнат да се избавите от сърдечните болки, главоболието; ще нормализират съня ви и кръвното налягане. Вземете по една чаена лъжичка глог, дяволска уста, коренчета от валериана (ако нямате коренчета, заменете ги с листа от мента) и ги запарете с една чаша вряла вода. Оставете настойката да се запари добре и я прецедете. Отначало я пийте три пъти дневно: по няколко лъжички сутрин и на обяд, останалото — преди лягане. Когато усетите облекчение, когато тялото ви започне да се изпълва със сила и здраве, още известно време пийте от тази настройка — по половин чаша само вечер. После направете почивка от 2–3 седмици и профилактично повторете процедурата.
Невро-вегетативната дистония е сигнал за болестното състояние на организма ви. Следователно — не бъдете лекомислени. Контролирайте самочувствието си, не допускайте да се стигне до слабост, сърдечни болки и главоболие. Забравете завинаги за тютюна и спиртните напитки. Правило за вас трябва да станат разходките на свеж въздух.
ИЗТОЧНИК:

100 болести, 100 рецепти (Народен лечебник)Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин