Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
РЕЦЕПТА ПРОТИВ ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО- ЧЕТИРИ РЕЦЕПТИ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи
Чай от корен на женско биле.

Този корен притежава антивирусни и антивъзпалителни свойства. В един стъклен буркан смесете – 1 чаша нарязан и изсушен корен от женско биле, половин чаша канелени пръчици, половин чаша цвят от лайка. Съхранявайте на тъмно и хладно, а когато искате да си приготвите чай смесете 3 с.л. с 3 чаши вода. Варете сместа 10 минути на слаб огън, прецедете и пийте, докато е топла.

Направете топла напитка със сода.

Содата за хляб често пъти се изтъква като един прост, ясен и ефективен домашен лек за възпалено гърло. Причината за това? Тя има антибактериални свойства и леко алкална PH-това основа, с което успокоява подутите тъкани в гърлото.

Загрейте 1 чаша вода, добавете половин чаена лъжичка сол и толкова сода за хляб. Отпийте глътка, задръжте в устата и направете гаргара, след което изплюйте. Правете това два пъти подред, 3 пъти на ден.

Билката орлови нокти е изключително ефективна при облекчаване на кашлица, болки в гърлото, както и симптоми на грип. Благодарение на своите антибактериални свойства тя може да помогне на вашия организъм да се предпази от гадните мръсници!

Направете напитка от 1 литър вода, 2 чаши цветя и листа (пресни е най-добре) от билката орлови нокти, като варите 10 минути. Изчакайте малко да изстине, добавете мед и лимон (ако искате) и пийте.

 Дъвчете карамфилови зърна.

Карамфилът успокоява болките както на зъбите, така и на гърлото, защото съдържа евгенол, който е естествено болкоуспокояващо средство.

Сложете няколко зърна в устата си и задръжте, докато омекнат. След това започнете да дъвчете все едно са дъвка. Преглъщането след това не е вредно, но можете и да ги изплюете.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин