Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 23 in /home/aptekain/public_html/oldRecipes.php on line 6
КОМПРЕСИ ЗА БОЛНО ГЪРЛО-ЧЕТИРИ РЕЦЕПТИ | Аптека-инфо предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!

АПТЕКА -info.com
Номенклатура на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Контакти на Аптека-инфо - предлага фармацевтичен справочник и информация за аптеки, лекарства, описания и цени!
Последвай apteka-info.com във Фейсбук!

"Бабини рецепти" на АПТЕКА-info.com няма за цел да замества експертни знания и преценка при диагностика и лечение, извършвани от правоспособни в областта на медицината специалисти, а да дава информация за рецепти от народната медицина.
Екипът на АПТЕКА-info.com не носи отговорност и се извинява предварително за възможни пропуски в точността, пълнотата и актуалността на поместената на сайта информация. Наличието или отсъствието на даден лекарствен продукт в лекарствения справочник на АПТЕКА-info.com не е показателно за качеството или достъпността на продукта.
Ние не носим отговорност за последствията след употреба на публикуваните рецепти !
Забележка * Съветваме ви да се консултирате с лекар преди употреба!
Изберете рецепта: Покажи

КОМПРЕС С ЧЕРЕН ХЛЯБ

Вземете един черех хляб, изрежете кора колкото една малка длан. Увийте я в марля и я залейте с гореща вода. Почакайте, докато се поохлади – за да не изгори нежната кожа на детското гърло. Още топла я поставете на гърлото и я прикрепете със стреч-фолио, без да стягате силно. Превържете гърлото с мека кърпа и оставете компреса за през нощта.

КОМПРЕС С МЕД

 Приготвяме разтвор от мед, сок от алое и водка в пропорция 2:1:3. Накисваме в разтвора голяма марля, изцеждаме я и поставяме върху гърлото. Фиксираме с парче найлон и увиваме с мека кърпа или шал. Този компрес се държи 2-3 часа. НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ДЕЦА!

КОМПРЕС С КАРТОФИ

 3-4 картофа се измиват добре и се сваряват с кожата. Размачкват се необелени на пюре и се разстилат върху марля. Оформя се компрес, който се поставя върху гърлото – внимавайте да не е прекалено горещ!!! Следва стандартната технология: парче найлон и кърпа или шал. Компресът се държи, докато картофите отделят топлина. След като се снеме, можем да повторим след два часа. Лечители твърдят, че с два такива компреса може да се излекува острото състояние при ангина.

КОМПРЕС СЪС САПУН

 Настъргва се на кухненско ренде (едро) четвъртинка сапун за пране. В сапунените стружки се добавят 1-2 скилидки чесън, смачкани с преса. Объркваме и разстиламе върху марля, след което оформяме компрес. Намазваме гърлото с детски крем и поставяме компреса. Добавяме парче найлон и кърпа. Държим 3-4 часа.

Партньори и източници на информация
Полезни връзки
Карта на сайта
Избор цени промоции онлайн магазин